Pemilik Myvi tulis nota untuk budak-budak suka baling bola, “Puas hati baca…”

Kanak2 yg dibiarkan bebas bermain di luar, kalau tidak dipantau ataupun diberi peringatan oleh ibu bapa untuk menjaga kelakuan pasti mereka akan berani melakukan tindakan2 nakal seperti merosakkan harta benda orang lain.

Baru2 ini contohnya, seorang pemilik kereta Myvi menceritakan rasa geramnya setelah keretanya menjadi mangsa budak2 bermain bola. Kereta yang diletakkan di kawasan rumah itu selalu ditemui dalam keadaan bercalar balar kerana terkena bola yang dibaling anak2 jiran ketika bermain, membuat individu ini semakin hilang sabar.

Sebelum bersemuka dengan kanak2 tersebut dia memutuskan untuk meninggalkan nota dahulu yang dilekatkan di cermin keretanya untuk memberi amaran agar budak2 itu tidak mengulangi perbuatan mereka.

Dalam nota yang juga penuh dengan kata-kata makian itu, pemilik Myvi tersebut mengugut untuk mengajar budak-budak itu sendiri jika ibu bapa mereka tidak ingin mengajar mereka.

Luahan geram lelaki itu membuat ramai yang dapat relate dengan apa yang dirasainya, sementara ada yang turut berkongsikan pengalaman masing2 berdepan dengan budak2 nakal.

 

“puas hati baca ayat dia…”

“Kalau mak bapak tak reti buat kerja…”

“Walaupun marah tapi masih sabar…”

“di sbb kn ada parents mcm ni anak diorg jd mcm tu…”

SUMBER : HCL

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

About admin

Check Also

[VIDEO] Siren Dibunyikan, Viral Dipercayai Air Sungai Tembeling Mel1mpah & Arus D3ras

Hujan berterusan yang melanda Pahang sejak pagi tadi menyebabkan aras air di Sungai Tembeling melimpah. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!