BUDAK 12 TAHUN MENINGG4L DUNIA DIL4P0RKAN SET3LAH BATERI TEL3F0N MELETVP DI MUKA…

Mirzapur, Seorang kanak2 lelaki berumur 12 tahun dilaporkan menlnggal dunia, selepas bateri telefon bimbitnya mel3tup di muka kanak2 malang itu..

Ambil petikan di Times Now News, kejadian yang berlaku di sebuah perkampungan di Matwar itu dipercayai berpunca selepas mangsa cuba mengecas telefon menggunakan pengecas ‘jadoo’, iaitu ciptaan sendiri.

Dalam trwgedi itu, mangsa dikatakan telah mengecas bateri pada jam 10 pagi sebelum datang sejam kemudian untuk memeriksa baterinya. Kanak2 itu kemudiannya memeriksa bateri berkenaan dengan mengambilnya. Secara tiba2, bateri tersebut mel3tup dan ‘meng0yak’ wajah mangsa, tulis Times Now News.

Selepas mendengar letupan tersebut, ahli keluarga dilaporkan bergegas ke bilik mangsa dan mendapati kanak2 itu bergelumang d4rah. Mangsa kemudiannya dihantar ke hospital sebelum disahkan menlnggal dunia dipercayai akibat kecederaan parah di muka.

Keluarga mangsa dikatakan melaksanakan upacara pembakaran may4t tanpa memaklumkan perkara tersebut kepada pihak polis, tambah Times Now News.

Dalam kejadian serupa pada Jan 2019, seorang lelaki tempatan dilaporkan meninggal dunia apabila telefon bimbit di dalam poketnya meletup ketika tidur.

Kes yg serupa juga pernah berlaku pada tahun sama apabila seorang lelaki mavt akibat letvpan telefon ketika mengecasnya pada waktu malam. Menurut Times Now News, saksi mendakwa menemui lelaki itu juga tidak bernyawa dengan kesan terb4kar pada badan dan wajah mangsa.

SUMBER:Times Now News,Siakapkeli
PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!