P0lIS MENCARI PEMILIK KENDERAAN YANG MENGUNAKAN LAMPU STROB NAK LEPAS ‘Jammed’, Ada Asad Motawh Sekali

Nama ARTIS  Asad Motawh sekali lagi jadi perhatian warganet apabila didakwa menaiki sebuah kenderaan mewah yg dipercayai memasang lampu enis strob berwarna biru di jalan raya. Tindakan itu sekali gus menimbulkan punca tidak berpuas hati dalam kalangan netizen.

Terbaharu, pihak polis sudah menerima aduan dari pengguna laman sosial berhubung penggunaan strob yang merupakan 1 kesalahan mengikut Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Boleh ke pakai flicker light biru?

rakaman menyaksikan penyanyi itu menaiki sebuah kenderaan mewah jenis Mercedes-Benz sudah dimuat naik di laman TikTok dan video berkenaan telah disebarkan selepas mendapat kecaman ramai pengguna media sosial.

Sehubungan itu, netizen mendesak pihak berkuasa supaya membuat siasatan berhubung penggunaan strob yg dipercayai digunakan oleh pemandu penyanyi itu di dalam kesesakan jalan raya.

Akan mengambil tindakan

Sehubungan itu, pihak Polis Trafik tlh mengambil maklum perkara berkenaan dan memberitahu di akaun Twitter akan menjalankan siasatan terhadap isu ini.

Sementara itu, menerusi laporan Harian Metro, Pengarah JSPT Bukit Aman iaitu Datuk Azisman Alias memaklumkan pihak berkuasa sedang mengesan pemilik sebuah kenderaan mewah yang didakwa menggunakan lampu strob ketika kesesakan jalan raya. Difahamkan, pemilik kenderaan tersebut adalah Instafamous dan pembantu peribadi kepada penyanyi tersebut.

Penggunaan lampu strob adalah menjadi satu kesalahan mengikut Akta Pengangkutan Jalan 1987. Pemilik kenderaan itu sedang dikesan bagi diambil tindakan susulan dan siasatan lanjut.

Sumber: Indra, Jabatan Netizen Malaysia, Harian Metro,ohbulan

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

About admin

Check Also

[VIDEO] Siren Dibunyikan, Viral Dipercayai Air Sungai Tembeling Mel1mpah & Arus D3ras

Hujan berterusan yang melanda Pahang sejak pagi tadi menyebabkan aras air di Sungai Tembeling melimpah. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!