TlDAK PERLU RAGU-RAGU DENGAN VAKSIN C0VID-19…. – [SULTAN JOHOR]

Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menasihati r4kyat svpaya tidak berasa ragu2 untuk mendapatkan suntikan vaksin demi kesihatan serta membendung penularan wabak C0VID-19.

Sultan Ibrahim bertitah kerana baginda sendiri bersama Permaisuri Johor Raja Zarith Soah Almarhum Sultan Idris Shah dan keluarga Diraja Johor sudah menerima suntikan vaksin berkenaan baru2 ini.

“Saya dan keluarga sudah menerima vaksin dan amat berharap rakyat Johor juga tidak ragu2 untvk mendapatkan vaksin demi menjaga serta melindungi diri serta kelvarga masing2.
“Saya dan Permaisuri Johor dalam keadaan yang sihat selepas menerima suntikan vaksin. Alhamdulillah kami juga tiada kesan sampingan,” titah baginda dalam kenyataan di Faceb0ok rasminya hari ini.

Baginda bertitah di samping perlu mengikut segala nasihat serta prosedur operasi standard (SOP) Kementerian Kesihatan (KKM), pengambilan suntikan vaksin juga penting dalam mengurangkan kadar jangkitan COVID-19 dan mencapai imuniti kelompok.

“Selain melindungi diri, kita juga perlu memikirkan pasukan barisan hadapan, d0ktor, jurvrawat dan pasvkan perubatan yg sedang bertungkus-lumus merawat pesakit2 COVID-19.
“Lebih ramai yg menerima vaksin, semakin kita hampir kepada imuniti kelompok dan mengurangkan kesan buruk penyakit ini kepada kehidupan seharian kita.
“Justeru, daftarlah untuk vaksin dan pastikan anda serta ahli keluarga selalu menyemak serta menepati janji temu MySejahtera,” titah baginda.

Johor merekodkan 498 kes baharu hari ini menjadikan jumlah keseluruhan jangkitan C0VID-19 di negeri ini sebanyak 67,366 kes dengan 493 kematian.

Sumber: Bernama , Facebook Sultan Ibrahim Sultan Iskandar,OHMYMEDIA

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

About admin

Check Also

[VIDEO] Dikeepung Poolis Seebab Tak Pakai ‘Heelmet’, 2 Pemuda Nekad Terjun Sawah ‘Acah’ Jadi Pesawah

Gara2 takut dikejar oleh pihaak polis, dua orang pemuda dilaporkan berpura2 menjadi pesawah, lapor portal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!