[VIDE0] “YA ALLAH, KESI4NNYA..” SEBAK TENG0K PEMUDA JU4L BURGER DALAM HUJAN, AZAD JASMlN ‘MENYERU’ 0RANG RAMAI T0LONG BELI

Ramai 0rang kata, dalam rezeki kita ada rezeki orang lain. Sewaktu pandemik COVID-19 ini, bermacam2 cara yg kebanyakan orang buat untuk mencari rezeki demi kelansungan hidup Masing2.

Walaupun ter-paksa hadapi cabaran di sekeliling, namun ‘misi’ mencari rezeki demi kelangsungan hidup perlu diteruskan. Datanglah ujian dan dugaan sebesar mana sekalipun, mereka tetap teguh.

Hari ini, pelakon terkenal, Azad Jasmin berkongsi di Instagramnya tntang seorang remaja peniaga burger di Shah Alam. Namun apa yg menyentuh hati, remaja ini gigih berniaga walaupun cuaca sedang hujan lebat.

Jom klik gambar ni untuk tonton video.

Azad menulis di wall beliau;

“Tolonglah, sesiapa yg lalu area Shah Alam, tolonglah budak ni. Dia tak mintak duit, dia cuma minta anda belilah burger dia . Anda bantu dia Allah SWT guarantee akan bantu anda. Hujan rahmat, Ya Allah ku pohon pada Mu, jagalah in-san ini bersama keluarganya, amin amin amin yarabal allamin . Kita bersenang-senang di rumah, mereka mencari rezeki dalam hujan di luar..”

Apa kata warganet
Sementara itu, video ini ditonton oleh ramai netizen dan rata-ratanya turut tersentuh hati melihat usaha remaja ini yang gigih biarpun terpaksa bermandi hujan.

Jom lihat apa kata netizen di bawah ini.

“Sama-samalah membantu..tahniah..”

“Allah siannya cari rezeki terpaksa redah hujan camni..”

“Jangan letak harga…”

Semoga rezeki remaja ini berlimpah-ruah hendaknya. Amiin.

Sumber: Instagram Azad Jasmin, Siakapkeli.

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

About admin

Check Also

[VIDEO] Siren Dibunyikan, Viral Dipercayai Air Sungai Tembeling Mel1mpah & Arus D3ras

Hujan berterusan yang melanda Pahang sejak pagi tadi menyebabkan aras air di Sungai Tembeling melimpah. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!