SE0RANG PKERJA BIN4AN DIHEMP4P K0NKRIT RUNTVH DI LEBUHRAYA NKVE MENINGGAL DUNIA

Insiden yang berlaku k0nkrit runtuh di Lebuh Raya Baru-baru ini di Lembah Klang (NKVE) berhampiran susur keluar K0ta Damansara pada 19 Jun 2021 sememangnya mengejutkan 0rang awam terutamanya mereka yang kerap melalui laluan tersebut.

Difahamkan 2 ORANG pekerja warganegara Bangladesh mengalami kecederaan susulan dihempap konkrik yang runtuh di tapak pembinaan tersebut.

Se0rang lagi mangsa runtuhan menlnggal dunia
Menerusi Harian Metro hari ini, salah seorang daripada mangsa disahkan menlnggal dunia sekitar jam 4 petang 20 Jun 2021 disebabkan trauma dan disfungsi pelbagai organ akibat serangan jantung.

Kes ini dimaklumkan sendiri Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid selepas mendapat laporan berkenaan mangsa.

“Saya difahamkan mangsa dalam keadaan kritikal ketika dihantar ke Hospital Sungai Buloh untuk rawatan lanjut. Mangsa disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan di hospital berkenaan jam 4 petang tadi.”
“Hasil bedah siasat dilakukan terhadap mangsa mendapati dia meninggal dunia disebabkan trauma pelbagai dan disfungsi pelbagai organ akibat serangan jantung,” katanya.

Terdahulu, insiden di tapak pembinaan NKVE tersebut telah menyebabkan dua pekerja warganegara Bangaldesh berusia 20 hingga 40 tahun mengalami kecederaan setelah melakukan kerja-kerja dibawah konkrik tersebut sebelum ia jatuh dari ketinggian 12 meter.

Sementara itu, Projek Lintasan Damansara-Shah Alam Berhad (Prolintas) selaku pemaju projek pembinaan Lebuhraya Bertingkat Damansara-Shah Alam (DASH), dalam satu kenyataan memaklumkan operasi pembersihan perancah besi atau ‘scaffolding’ masih dijalankan di lokasi.

Justeru itu, pengguna lebuh raya tersebut diminta berhati-hati sewaktu melalui kawasan berkenaan bagi mengelakkan berlaku sebarang kemalangan jika terlanggar sisa runtuhan yang sedang dibersihkan.

Sumber: Harian Metro (Nurul Hidayah Bahaudin), Foto kredit Bernama,oHMYMEDIA

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

About admin

Check Also

[VIDEO] Siren Dibunyikan, Viral Dipercayai Air Sungai Tembeling Mel1mpah & Arus D3ras

Hujan berterusan yang melanda Pahang sejak pagi tadi menyebabkan aras air di Sungai Tembeling melimpah. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!