PERN4H TUL4R MlNGGU LEP4S MAKI P0LIS DI SJR, WANITA BERNAMA ‘WAWA WAHID ENTERPRISE’ DITAHAN UNTUK SIASATAN

Pada minggu sebelum, sebuah video memaparkan se0rang wanita yg menggelar dirinya sebagai ‘Wawa Wahid Enterprise’ menjadi viral apabila dia dirakam mengamuk di sebuah sekatan jalan raya (SJR) di Sabah.

Dipetik dari lap0ran Sinar Harian, wanita berusia 34 tahun itu telah ditahan 0leh pihak p0lis pada jam 11.20 am tadi bagi membantu siasatan berhubung insiden yg berlaku pada 1 Jun 2021 yg lalu.

Direman selama 2 hari

Menurut Ketua P0lis Daerah K0ta Kinabali, Asisten K0misioner Mohd Zaidi Abdullah, wanita itu dibawa ke Ibu Pejabat P0lis Daerah (IPD) K0ta Kinabalu dan permohonan reman dibuat pada Isnin.

“Proses siasatan sedang dijalankan termasuk merakam percakapan, membuat kawat cam dan d0kumentasi terhadap wanita ini. Siasatan sudah 8o% siap.
“Kita menjangkakan siasatan tidak dapat diselesaikan dalam tempoh 24 jam dan kita akan mem0hon tahanan reman untuk temp0h dua hari.
“Dalam temp0h itu, kita akan lengkapkan siasatan sebelum diserahkan kepada Timbalan Pendakwa Raya untuk pertuduhan selanjutnya,” katanya dalam sidang akhbar di IPD Kota Kinabalu pada Isnin.
Polis nafi anggota SJR cetus prov0kasi
Sementara itu, Mohd Zaidi menafikan kejadian tersebut berlaku kerana anggotanya melakukan provokasi seperti yang didakwa wanita itu di dalam laman sosial  Facebook.

“Kejadian awal mendapati, wanita itu membuat prov0kasi kerana marah pada anggota yg mahu mengeluarkan saman terhadap dua kesalahan lalu lintas.
“Bukan kerana beliau diprov0kasi terlebih dahulu oleh anggota seperti yg tersebar dalam laman sosial Facebook sebelum ini. Dakwaan wanita itu tidak betul kerana proses ditahan untuk saman tidak mengambil masa sehingga 30 minit,” katanya.
Tambahnya lagi vide0 itu direkod oleh seorang anggota petugas di SJR kerana melihat berlaku kekecohan di tempat berkenaan bukan bertujuan untuk disebarkan.

Terdahulu, pihak polis merampas beberapa barang milik wanita itu termasuklah kunci kereta, kenderaan, pakaian dan telefon bimbit serta 3 lagi telefon bimbit milik anggota yang terlibat.

Difahamkan lagi, pakaian itu dirampas bagi mengenal pasti ia adalah pakaian yang dipakai wanita itu dalam kejadian yang dirakam dalam video berkenaan.

Tonton video penuh:

Sumber: Sinar Harian (Asyikin Asmin),ohmymedia
PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

About admin

Check Also

[Video] “Kucing tu sampaai tak taahu nak buat apa”, Rakaman 2 T1kus Tengah B3rgaduh Buat Netizen Terhibur

Kalau tengok kvcing mengejar seekor t1kus itu adalah perkara biasa, tapi pernahkah korang menyaksikan t1kus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!