DIPRC4YAl GADUH SEB4B TIDAK BERPUAS HATI, PERNIAGA KEROPOK LEKOR ITU TERBALIKKAN LAKSA GERAI SEBELAH

Adatla berniaga pastinya akan ada persaingan. Jadi sebagai seorang peniaga, kes tersebut harus diterima dengan hati terbuka kerana ia melibatkan periuk nasi sendiri & juga orang lain.

Peniaga gaduh gerai sebelah-sebelah
Bagaimanapun, menerusi perkongsian yg tular di Twitter, 1 vide0 telah diambil menunjukkan seorang penjaja keropok lekor dipercayai tidak berpuas hati dengan peniaga disebelahnya bertindak menterbalikkan laksa yg dijual oleh penjaja tersebu

Katanya jual air yg sama
Menerusi vide0 yg dikongsikan oleh Twitter @My_CrimeWatch, peniaga keropok lekor itu dikatakan tidak berpuas hati kerana peniaga disebelahnya menjual air yg sama pada hari itu.

Perniaga laksa berkenaan juga telah memuat naik rakaman video tersebut di TikTok.

Salah faham tentang jual air
Selain itu, se0rang pengguna Twitter dikenali sebagai @haiyangdisanatu telah memuat naik rakaman perbualan dengan penjaja laksa berkenaan yang juga merupakan rakaannya.

Dalam perbualan tersebut, penjaja laksa itu telah menjelaskan bahawa dia menjual air yang berbeza dengan peniaga keropok lekor pada hari berkenaan dan sama sekali tidak berniat mencaras perniagaannya.

Katanya dah minta maaf
Dalam satu sisi lain pula, penjaja keropok lekor ada menceritakan hal yang berlaku kepada kenalannya di aplikasi WhatsApp.

Menurutnya, dia sudahpun meminta maaf keatas insiden tersebut dan tidak sangka video yang dirakam tetap dimuat naik ke media sosial sehingga tular.


Masing2 cari rezeki
Pelbagai maklum balas diperoleh daripada perkongsian video terbabit. Rata-rata meninggalkan komen dengan meminta para penjaja bersabar dan tidak dengki-mendengki kerana masing-masing mempunyai rezeki dalam berniaga.

Ada yang pernah alami juga

Janganla terbalikkan makanan, orang beli pakai duit

Gaduh pun janganlah campak rezeki

Walau bagaimanapun, setakat ini belum ada khabar terbaru berkenaan mereka berdua. Diharap masing-masing menyedari kesilapan yang dilakukan dan lebih bertolak ansur dalam berniaga.

Sumber: Twitter @My_CrimeWatch, @haiyangdisanatu,OHMYMEDIA

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Aksii Kuucing Seakaan Diuusap ‘Sesuatu’ Buat Ramai Tertanya2

Satu video yang mem4parkan seekoor kucing berwaarna oren di atas bumbung yang berkelakuan pelik telah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!