PERNI4GA INI DIPVJI KERANA TIMBANG ISl DURIAN SAHAJA, JUAL 200 BIJI SEHARI PADA TAHUN LALU!! SIK4P JVJUR SE0RANG PERNI4GA DURI4N MEMB4WA TVAH>>

Beberapa tahun yang lalu, seorang pengguna Facebook, Nur Hajar memuat naik sekeping gambar yg menunjukkan sorang peniaga durian sedang melakukan timb4ngan untVk pelangg4n Pada ru4ngan kapsyen, Nur Hajar menerangkan bahawa peniaga itu hanya membuat timbangan isi durian sahaja tanpa kulit, yg sememangnya jarang sekali ditemui dilakvkan 0leh peniaga lain.

Lokasi gerai durian ini terletak di sebuah lebuh raya yg menghvbungkan Universiti Utara Malaysia (UUM) di Sintok dan Changlun. Harga juga berpatutan iaitu RM25/kg, isi sahaja. “S3moga murah rez3ki 4dik ni,” tulis Hajar

Nampaknya, d0a Hajar seperti term4kbul serta-mert4. Gambar yg dimuat naik oleh beliau itu mendapat sambutan hangat sehingga dikongsi lebih 6,200 kali di Facebook. Laman Oh! Media deng4n 3.4 juta pengikut juga mewar-warkan tentang pemuda itu dan turut mendapat lebih 4,300 perkongsian ketika artikel ini ditvlis.

Peniaga tersebut dikenali sebag4i Mohd Izzuwan Ismail, 32

Sikap jujur Mohd Izzuwan menj4dikan gerainya kini menjadi tumpuan orang ramai, terutama peminat durian. Bercakap kepada Berita Harian, Izzuwan berkata dia mendapat ide4 berniaga seperti itu bulan lalu selepas beberapa kali terbeli durian buruk dan memilih untuk menjual isi durian yang baik sahaja bagi memastikan pelanggan berpuas hati.

“Jika saya sendiri berasa marah apabila terbeli durian buruk, orang lain pun sama saja. Malah mungkin ada yang menyumpah-nyumpah peniaga durian. Saya mahu pelanggan berpuas hati dan dapat melakukan akad jual beli dengan rasa senang hati,” katanya.

Menurutnya, dia berjaya menjual 200 biji durian setiap hari.

“Alhamdulillah, walaupun berniaga di hujung kampung saya berjaya jual lebih 200 biji durian setiap hari. Setakat ini pelanggan banyak yang ulang beli di gerai saya dan belum ada yang datang merungut,” katanya lagi. Malah, sejak tular semalam, duriannya habis dijual lebih awal hari ini (8 Julai 2019) iaitu pada jam 2 petang selepas mula berniaga pada jam 10 pagi.

SUMBER; Says.com,Siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!