DEMI NAK ‘HADIR’ KELAS ONLINE, MURID DUDUK DILUAR RUMAH DITEMANI ADIK NAK DAPATKAN LINE INTERNET

Musim-musim pandemik sekarang ini memberi cabaran kepada pelajar2 sekolah mahupun universiti. Paling mencabar apabila mereka terpaksa menanggung kesusahan mencari internet untuk menyiapkan kerja sek0lah.

Seperti kisah adik comel ini, terpaksa keluar dari kawasan rumah semata-mata untuk mendapatkan LINE internet yg bagus. Bukan dirumahnya tiada internet tetapi ‘line’ tidak beri kerjasama.

Menerusi laman Twitter Aiman Paku menunjukkan gelagat dua beradik ini mencuri perhatian orang ramai apabila si abang terpaksa berada di tepi jalan untuk berkomunikasi bersama guru semasa sesi PdPR. Manakala adiknya setia menemani abangnya bersama-sama ‘motosikalnya’.

“Nasib adik datang naik moto teman kat tepi…“
Sian anak sedara aku, nak dapat internet punya pasal untuk kelas online. Duduk la kat luar rumah rumahnya kat tengah ladang sawit. Line tak kuat. Nasib adik datang naik moto teman kat tepi. Best of luck Afiq Ho.

Saya share gambar ni sebab nampak comel budak-budak ni kat luar study. Bukan meraih simpati cakap diorang ni orang susah ke apa ya. Mereka bahagia je hidup kat situ, cukup makan pakai. Internet je kureng.

Dalam rumah dapat je internet kalau nak Whatsapp. Tapi untuk dapatkan video kelas yang jelas dan terang tu, kurang la. Sangkut-sangkut. Jadi dia pun duduk la diluar dengan harapan tak sangkut-sangkut cikgunya bercakap tu. Mohon netizen jangan marah ya.

Katanya, ibu dan ayah kanak-kanak ini sentiasa pantau pergerakan mereka di luar dan jalan ini bukanlah jalan utama penduduk kampung di situ. Ianya selamat.

Sumber: Aiman Paku,siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

Lelaki ditangkap curi susu bayi RM294, netizen kasihan mahu tolong bayarkan

Di kala musim pandemik yang dilihat belum berkesudahan ini, orang ramai terutama g0longan kurang kemampuan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!