PERSID4NGAN PARLIMEN SEC4RA HIBRID DlJ4NGKA B0LEH DiAD4KAN P4DA AKHIR AUGUST ATAU SELEWATNYA MINGGU PERTAMA SEPTEMBER

Persidangan Parlimen secara hibrid dijangka boleh diadakan pada akhir Ogos atau selewat-lewatnya minggu pertama September nanti.

Perkara tersebut telah dimaklumkan oleh Yang di-Pertua Dewan Negara, Senator Tan Sri Dato’ Seri Utama Dr. Rais Yatim dan Yang di-Pertua Dewan Rakyat, Datuk Azhar Azizan Harun menerusi kenyataan media yang dikeluarkan sebentar tadi.

Menerusi kenyataan itu, ia merupakan langkah spesifik yg diambil bagi mengelakkan penyebaran wabak COVID-19 secara meluas akibat daripada persidangan itu.

Tidak cuma itu, keputusan untuk mengadakan Persidangan Parlimen secara hibrid itu dilakukan oleh Jawatankuasa Khas Pemandu persidangan Parlimen Secara Hibrid yang dipengerusikan bersama oleh Yang di-Pertua Dewan Negara dan Yang di-Pertua Dewan Rakyat dan dianggotai oleh Timbalan-timbalan Yang di-Pertua dan Setiausaha kedua-dua Dewan serta pihak urus setia parlimen Malaysia di bawah pimpinan Puan Ketua Pentadbir Parlimen Malaysia.

Jawatankuasa itu telah pun mengkaji dan meneliti aspek teknologi dan metodologi perjalanan persidangan hibrid itu.

“Dijangka persidangan Parlimen secara hibrid boleh diadakan sekitar akhir Ogos ataupun selewat-lewatnya minggu pertama September 2021,” kata kenyataan itu.

Sumber: Parlimen Malaysia,SIAKPKELI

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Sebagai pemilik laman web ini.kami berhak untuk mengolah atau memadam mana-mana komen yg meninggalkan kesan buruk,komen yang berunsur spam,berunsur lucah,komen yang menganggu sensitiviti perkauman dan berunsur politik yang mengundang kemarahan hati pembaca.
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

About admin

Check Also

Baru 5 Bulan Kahwin, Wanita Mengaamuk Dapat Tangkap Suaminya Berdua2an Dengan ‘Kekasih Gelap’ Dalam Rumah

Baru-baru ini tular satu videeo di Indonesia yang memaparkan seorang wanita yang menyerang suami dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!