TERIM4 KH4BAR DUK4 & GEMBIRA SEKALIGUS, WANITA NEKAD BESARKAN 7 0RANG ANAK SELEPAS PEMERGIAN SUAMI

Siapa sangka dalam tempoh masa sehari sahaja, seorang wanita yg dikenali sebagai Siti Azimah ini menerima khabar duka dan gembira secara serentak.

Menerusi laporan Harian Metro, Siti Azimah reda dengan ketentuan Ilahi apabila suaminya, Shahrol Amri meninggal dunia pada 18 Jun lalu dipercayai akibat ser4ngan j4ntung. Namun, ters3lit sedikit pengvbat duk4nya apabila anak ketujuhnya iaitu Siti Nur Aisyatull Humaira lahir beberapa jam selep4s su4mi dis4hkan men1nggal dvnia.

Masih terkejut

Saya sebenarnya masih terkejut deng4n pemergi4n su4mi sec4ra tiba2. Sebelum ini suami tidak pernah mengadu sakit dan sekali-sekala memberitahu hanya penat, malah ketik4 kej4dian arwah sempat menunaikan solat Subuh seperti kebiasaan. Pada jam 8 pagi, arwah bangun daripada tidur dan seperti sesak nafas sebelum saya s3gera menghubungi ambulans.

Menurut Siti Azimah, nama anak perempvannya itv dipilih 0leh arwah suaminya sendiri dan ianya merupakan ‘hadiah’ terakhir daripada arwah. Tambahnya, sehingga sekarang dia masih terkejut dan tid4k percaya bahawa suaminya sudah tiada.

Setibanya ambulans di rumah, pegawai perubatan menges4hkan suami sudah tidak bernyawa jam 8.30 pagi. Saya terkejut dan terpinga-pinga dengan kematian suami secara tiba-tiba. Selepas menghantar jenar4h suami ke Hospital Kajang untuk bedah siasat pada jam 6 petang saya sudah rasa sakit untuk bersalin. Sepatutnya saya dijangka bersalin pada 28 Jvn 2021 ini, tapi takdir Allah saya melahirkan anak beberapa jam selepas kematian suami iaitu 12.09 tengah malam di Hospital Serdang.

Tidak tunjuk sebarang petanda

Sementara itu, Siti Azimah memberitahu bahawa suaminya tidak menunjukkan sebarang petanda sebelum meninggal. Ujarnya lagi, pemergian suami dan kelahiran anak ketujuhnya ini ibarat Allah menarik satu nyawa dan menggantikannya dengan yang baru.

Saya tak perasan sangat, cuma arwah suami ada kata dua tiga hari sebelum ini saya ada sakit-sakit (nak bersalin). Arwah cakaplah mungkin baby kami nak keluar hari Jumaat, tetapi saya tak sangka hari sama dia (suami) yang pergi. Mungkin boleh mengubat kelukaan saya, tetapi saya tetap merindui suami yang baik untuk saya dan anak-anak. Saya tidak sempat melihat jenazah suami dan menguruskan pengebumian kerana baru melahirkan anak.

Sebagai suri rumah, Siti Azimah nekad untuk menjaga kesemua anaknya dengan baik. Malah, dia tidak akan menyerahkan kesemua anaknya kepada mana-mana individu. Bercerita mengenai perancangan masa hadapan, Azimah akan mula berniaga secara atas talian demi kelangsungan hidup.

Sumber: Harian Metro

About admin

Check Also

[VIDEO] Dikeepung Poolis Seebab Tak Pakai ‘Heelmet’, 2 Pemuda Nekad Terjun Sawah ‘Acah’ Jadi Pesawah

Gara2 takut dikejar oleh pihaak polis, dua orang pemuda dilaporkan berpura2 menjadi pesawah, lapor portal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!