M4SUK G4ZA DIIRINGI KERETA BERPERISAI, USTAZ EBIT LEW MOHON MAAF TIDAK BOLEH SELALU ‘UPDATE’

Sejak pendakwah terkenal ini, Ustaz Ebit Lew pergi ke Gaza untuk tujuan misi kemanusiaan, jarang kita dapat melihat perkongsiannya di media sosial seperti selalu.

Ada 1 ketika, rakyat negara ini sedikit bimbang apabila pendakwah itu langsung tidak memuat naik sebarang perkembangannya di sana sehinggallah beliau memec4hkan kekhu4tiran orang ramai dengan memaklumkan beliau berada dalam keadaan baik.

Dah masuk ke Gaza
Selepas beberapa bvlan disna, Ebit Lew telah memuat naik satu perkongsian di media sosial pagi tadi dengan memberitahu sudah memasuki Gaza, Palestin diiringi T3ntera M3sir deng4n kereta berperisai sepanjang perjalanan.

Terima kasih yang banyak membantu
Menurutnya, team yang disertai beliau merupakan kumpulan pertama di dunia yang dibenarkan masuk melalui Pintu Rafah selepas perang 2021 baru-baru ini.

Dalam perkongsian awal pagi tersebut, Ebit Lew sempat mengucapkan ribuan terima kasih kepada kerajaan Malaysia, kedutan Malaysia di Mesir, Tengku Mahkota Johor (TMJ), pihak-pihak badan bukan kerajaan (NGO) dan juga kerajaan Mesir yang sangat membantu dalam misi ini.

Tambah beliau lagi, ketika kali pertama menjejakan kaki ke bumi Palestin, perasaannya seperti pulang ke kampung halaman sendiri berkemungkinan kerana doa yang kerap kita panjatkan kepada rakyat disana.

Selain itu, beliau turut menjelaskan bahawa dia kurang memuat naik perkembangan ketika menjalankan misi disebabkan faktor keselamatan. Jadi, Ebit Lew berharap seluruh rakyat Malaysia dapat mendoakan misi tersebut berjalan dengan lancar.

SUMBER:OHMYMEDIA..

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Sebagai pemilik laman web ini.kami berhak untuk mengolah atau memadam mana-mana komen yg meninggalkan kesan buruk,komen yang berunsur spam,berunsur lucah,komen yang menganggu sensitiviti perkauman dan berunsur politik yang mengundang kemarahan hati pembaca.
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

About admin

Check Also

[VIDEO] Aksii Kuucing Seakaan Diuusap ‘Sesuatu’ Buat Ramai Tertanya2

Satu video yang mem4parkan seekoor kucing berwaarna oren di atas bumbung yang berkelakuan pelik telah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!