Jen4zah l4lu t4npa singgah di rumah, ahli keluarga sebak beri lambaian terakhir

Hakikatnya untuk diterima waktu musim pandemik Covid-19 ini, ahli keluarga tidak dapat memeluk dan mencium jenazah insan tersayang berikutan perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

Terbaru, Facebook PahangKu Media berkongsi satu rakaman video memaparkan sebuah ahli keluarga hanya mampu melambaikan tangan ke arah van jenazah yang diiringi kereta polis sebelum jenazah dibawa ke tanah perkuburan.

Lebih mengundang sayu apabila semua pasukan tersebut bertindak untuk memperlahankan kenderaan mereka untuk memberikan peluang kepada ahli keluarga sebagai penghormatan terakhir kepada jenazah.

“Jenazah tidak dibenarkan singgah dirumah lantaran SOP.. namun kenderaan jenazah diperlahankan bagi memberi peluang keluarga memberikan penghormatan terakhir,” tulis kapsyen posting tersebut.
Rakaman video berdurasi seminit 22 saat itu turut kedengaran ahli keluarga menangis teresak-esak selain menenangkan antara satu sama lain yang hiba kerana tidak dapat menatap jenazah buat kali terakhir.

Malah, anggota polis yang menggunakan pembesar suara sempat memohon maaf dan meminta ahli keluarga bersabar serta sedekahkan al-Fatihah buat Allahyarham.

Tonton video penuh

Seorang wanita, Norasma Tahir dipercayai anak kepada Allahyarham juga ada memuat naik posting mengucapkan terima kasih atas doa yang dikirimkan orang ramai.

Dia ibuku.. Syukur, terima kasih yang mendoakan!

Bagaimanapun, tiada maklumat lanjut dikongsi mengenai punca pemergian Allahyarham berusia 86 tahun itu yang dijemput Ilahi pada pagi Jumaat lalu di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah, Pahang.

Kuatkan semangatku untuk hari2 mendatang

Sumber: Facebook PahangKu Media & Norasma Tahir,ohmymedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!