“Lep4s 4 J4m Terus D4pat” – Netizen Dakwa Jumpa Cara Dapatkan Tarikh Vaksin Di MySejahtera?

Pandemik yang kini melanda negara kita bahkan di seluruh dunia menjadi penyebab ramai orang terkesan dan menderita untuk meneruskan kelangsungan hidup. Kebanyakkan daripada mereka terpaksa gulung tikar dalam perniagaan, kehilangan kerja, kehilangan punca pendapatan sehingga ada yang sanggup menjual barang peribadi demi sesuap nasi.

Hampir segelintir masyarakat di Malaysia sudah mendapatkan vaksin bagi mengurangkan risiko jangkitan yang lebih teruk. Namun, ramai juga dalam kalangan masyarakat yang belum mendapatkan suntikan bahkan tidak jua mendapatkan tarikh suntikan walaupun sudah berdaftar di aplikasi MySejahtera.

Namun, baru-baru ini terdapat seorang netizen yang telah berkongsikan cara-cara untuk mempercepatkan tarikh suntikan vaksin dengan menggunakan aplikasi MySejahtera dan mendakwa sudah pun mendapatkan tarikh suntikan selepas melakukan cara tersebut. Boleh percaya ke?

Seorang pengguna laman Instagram bernama @limabelasminit melalui hantarannya telah berkongsikan kaedah yang didakwa mampu mempercepatkan panggilan temujanji untuk mendapatkan vaksin selepas dikongsikan oleh salah seorang pengikutnya.

Tangkap layar melalui hantaran di Instagram @limabelasminit menunjukkan cara-cara mendapatkan tarikh temujanji dengan segera.
Kena buat camni baru dapat vaksin!! Lepas 4 jam terus dapat tarikh dalam MySejahtera.

Dia juga turut berkongsikan sebuah video memaparkan cara-cara untuk mendapatkan tarikh temujanji suntikan itu menggunakan aplikasi MySejahtera.

Rata-rata netizen pada ruangan komen sudah mengikuti kaedah yang dikongsikan itu dan ada daripada mereka mendakwa sudah berjaya melakukannya, namun ada juga netizen yang mendakwa kaedah tersebut tidak berkesan untuk mempercepatkan tarikh temujanji tersebut.

Kredit: limabelasminit, Mstar,ohmymedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

Baru 5 Bulan Kahwin, Wanita Mengaamuk Dapat Tangkap Suaminya Berdua2an Dengan ‘Kekasih Gelap’ Dalam Rumah

Baru-baru ini tular satu videeo di Indonesia yang memaparkan seorang wanita yang menyerang suami dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!