[Vide0]”Mungkin H4nya Naluri Sebagai Ibu,” Budak ‘Tergantung’ Di Geriji Besi, Wanita Hulur Bahu Selama 20 Minit Dipuji Ramai

𝓣𝓲𝓷𝓭𝓪𝓴𝓪𝓷 𝓼𝓮𝓸𝓻𝓪𝓷𝓰 𝔀𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪 𝔂𝓪𝓷𝓰 𝓫𝓮𝓻𝓪𝓷𝓲 𝓭𝓪𝓷 𝓹𝓪𝓷𝓽𝓪𝓼 𝓶𝓮𝓶𝓫𝓾𝓪𝓽 𝓴𝓮𝓹𝓾𝓽𝓾𝓼𝓪𝓷 𝓫𝓮𝓻𝓳𝓪𝔂𝓪 𝓶𝓮𝓷𝔂𝓮𝓵𝓪𝓶𝓪𝓽𝓴𝓪𝓷 𝓼𝓮𝓸𝓻𝓪𝓷𝓰 𝓴𝓪𝓷𝓪𝓴-𝓴𝓪𝓷𝓪𝓴 𝓹𝓮𝓻𝓮𝓶𝓹𝓾𝓪𝓷 𝔂𝓪𝓷𝓰 𝓽𝓮𝓻𝓹𝓮𝓻𝓪𝓷𝓰𝓴𝓪𝓹 𝓭𝓲 𝓳𝓮𝓻𝓲𝓳𝓲 𝓹𝓪𝓰𝓪𝓻 𝓽𝓲𝓷𝓰𝓴𝓪𝓹 𝓭𝓲 𝓽𝓲𝓷𝓰𝓴𝓪𝓽 𝓭𝓾𝓪.

𝓚𝓮𝓳𝓪𝓭𝓲𝓪𝓷 𝓽𝓮𝓻𝓼𝓮𝓫𝓾𝓽 𝓫𝓮𝓻𝓵𝓪𝓴𝓾 𝓭𝓲 𝓭𝓪𝓮𝓻𝓪𝓱 𝓗𝓾𝓫𝓮𝓲, 𝓒𝓱𝓲𝓷𝓪 𝓪𝓹𝓪𝓫𝓲𝓵𝓪 𝔀𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪 𝓲𝓽𝓾 𝓹𝓪𝓭𝓪 𝓶𝓾𝓵𝓪𝓷𝔂𝓪 𝓽𝓮𝓻𝓭𝓮𝓷𝓰𝓪𝓻 𝓴𝓪𝓷𝓪𝓴-𝓴𝓪𝓷𝓪𝓴 𝓲𝓽𝓾 𝓶𝓮𝓷𝓪𝓷𝓰𝓲𝓼. 𝓣𝓪𝓷𝓹𝓪 𝓶𝓮𝓶𝓫𝓾𝓪𝓷𝓰 𝓶𝓪𝓼𝓪, 𝓭𝓲𝓪 𝓭𝓲𝓵𝓪𝓹𝓸𝓻𝓴𝓪𝓷 𝓽𝓮𝓵𝓪𝓱 𝓶𝓮𝓶𝓪𝓷𝓳𝓪𝓽 𝓴𝓮 𝓪𝓽𝓪𝓼 𝓭𝓪𝓷 𝓶𝓮𝓷𝔂𝓸𝓴𝓸𝓷𝓰 𝓴𝓪𝓴𝓲 𝓴𝓪𝓷𝓪𝓴-𝓴𝓪𝓷𝓪𝓴 𝓲𝓽𝓾 𝓭𝓮𝓷𝓰𝓪𝓷 𝓫𝓪𝓱𝓾𝓷𝔂𝓪

𝑀𝑒𝓃𝓊𝓇𝓊𝓉 𝒮𝑜𝓊𝓉𝒽 𝒞𝒽𝒾𝓃𝒶 𝑀𝑜𝓇𝓃𝒾𝓃𝑔 𝒫𝑜𝓈𝓉, 𝓌𝒶𝓃𝒾𝓉𝒶 𝓉𝑒𝓇𝓈𝑒𝒷𝓊𝓉 𝓉𝑒𝓁𝒶𝒽 𝓂𝑒𝓂𝒷𝒾𝒶𝓇𝓀𝒶𝓃 𝒷𝒶𝒽𝓊𝓃𝓎𝒶 ‘𝒹𝒾𝓅𝒾𝒿𝒶𝓀’ 𝓈𝑒𝓁𝒶𝓂𝒶 𝓀𝒾𝓇𝒶-𝓀𝒾𝓇𝒶 𝟤𝟢 𝓂𝒾𝓃𝒾𝓉 𝓈𝑒𝒷𝑒𝓁𝓊𝓂 𝒹𝓊𝒶 𝑜𝓇𝒶𝓃𝑔 𝓁𝑒𝓁𝒶𝓀𝒾 𝒸𝓊𝒷𝒶 𝓂𝑒𝓂𝒷𝒶𝓃𝓉𝓊.

𝒮𝑒𝑜𝓇𝒶𝓃𝑔 𝓁𝑒𝓁𝒶𝓀𝒾 𝒹𝒾𝓅𝑒𝓇𝒸𝒶𝓎𝒶𝒾 𝓉𝑒𝓁𝒶𝒽 𝓂𝑒𝓂𝒶𝓃𝒿𝒶𝓉 𝒿𝑒𝓇𝒾𝒿𝒾 𝓅𝒶𝑔𝒶𝓇 𝓉𝒾𝓃𝑔𝓀𝒶𝓅 𝓊𝓃𝓉𝓊𝓀 𝓂𝑒𝓂𝒷𝒶𝓃𝓉𝓊 𝓂𝑒𝓂𝒷𝑒𝒷𝒶𝓈𝓀𝒶𝓃 𝓀𝒶𝓃𝒶𝓀-𝓀𝒶𝓃𝒶𝓀 𝓎𝒶𝓃𝑔 𝓉𝑒𝓇𝓅𝑒𝓇𝒶𝓃𝑔𝓀𝒶𝓅 𝒾𝓉𝓊.

Kanak-kanak itu dilaporkan telah terjatuh secara tidak sengaja ketika berada di rumah sendirian. Menurut sumber, dia akhirnya berjaya diselamatkan tanpa mengalami sebarang kecederaan.

Wanita yang menjadi penyelamat awalnya itu mengatakan bahawa dia sendiri tidak tahu punca keberanian itu datang. “Mungkin hanya naluri sebagai ibu,” katanya.

Ekoran daripada kejadian itu, wanita itu menerima banyak penghormatan dan pujian daripada netizen disebabkan tindakan beraninya itu.

Antara komen yang ditulis di ruangan media sosial;

“Ini menunjukkan betapa hebatnya kasih sayang ibu.”

“Setelah menjadi seorang ibu, saya rasa saya juga akan melakukan perkara yang sama dengannya.”

Namun, ada juga yang merasakan bahawa tindakan tersebut bukan sekadar kasih sayang ibu tetapi merupakan belas kasihan terhadap manusia;

“Tidak pasti saya akan menyebutnya sebagai kasih sayang ibu. Sepertinya belas kasihan manusia atau peduli untuk menyelamatkan nyawa seseorang …”


Sumber: South China Morning Post

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!