B4bl M4bvk D4n Meng4muk Berg4duh Dengan Lembu,,,,

Sekiranya kancil suka mencuri timun, lalu apa yang suka dicuri oleh babi? Bukan makanan dari kebun seperti timun. Kali ini, babi hutan yang nampaknya ingin menyertai pesta itu mencuri bir.

Laman The Mirror, Isnin, 9 September 2013 melaporkan, seekor babi Australia minum 18 tin bir dan kemudian mengamuk. Babi hutan itu mencuri bir dari tapak perkhemahan di Port Hedland, Australia Barat.

“Ia berlaku di tengah malam. Perkhemahan mendengar bunyi bising. Tanpa disangka, ternyata babi menikmati bir, ”kata seorang saksi mata.

Setelah berjaya mencuri dan meminum 18 tin bir sekaligus, babi itu kemudian mabuk. Dalam keadaan mabuk ini, dia mengamuk dan menyerang seekor lembu. Bukan hanya itu, kerana mabuk, babi berasa sangat lapar. Ketika itulah dia mencari-cari tempat sampah mencari makanan.

Itulah penampakan terakhir babi yang mabuk. Selepas itu, dia segera melarikan diri ke suatu tempat. Beberapa orang mengejar, tetapi tidak dapat menemuinya. Polis dihantar untuk melakukan pencarian. Sebabnya, mereka khuatir babi boleh membahayakan orang.

Sumber: Dunia Tempo,bangkit media

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!