‘Inil4h Syurga Kami’ – Su4mi Bin4 Sendiri Rum4h, Perkongsian Wanita Ini Tarik Perhatian

Seorang wanita menarik perhatian netizen apabila berkongsi kisah di mana suami membina sendiri rumah sedikit demi sedikit untuk mereka berteduh. Perkongsian di laman Tukang Apa Hari Ini sehingga kini mendapat lebih 200 shares dan 800 komen.

Rata-rata meluahkan rasa kagum dengan sikap positif wanita ini walaupun hidup sederhana sahaja. Malah, rumah yang dibina tersebut tiada bekalan elektrik dan jauh daripada jalan utama.

Katanya, sebelum ini dia mencuba nasib tinggal di Selangor selama 5 tahun namun mengambil keputusan kembali semula ke kampung. Dia nekad menggadai semua barang kemas demi membaiki rumah tersebut.

Jelasnya lagi, selama dua tahun tinggal di rumah berkenaan, dia hanya menggunakan penjana elektrik yang dipasang 3 hari sekali untuk mengecaj lampu.Meskipun begitu, dia sangat bersyukur kerana tidak terbeban dengan sewa rumah. Pendapatan suami sebagai penoreh getah cukup untuk menampung mereka sekeluarga.

Kredit: Nor Sapina Mohd Yaacop,ohmymedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!