[VIDEO] “Jelas Habis Dengar Suara”, Seram! Pendaki Terjaga Jam 2 Pagi, Dengar Suara ‘Wanita Menangis’ Dalam Hutan

M3sti korang p3rnah dengar kan ayat datuk nenek dulu selalu kata, “jaga diri pergi tempat orang, takut jadi apa2”. Di sebalik pesanan yang diangg4p biasa ini, mesti ada sebabnya kenapa orang2 dulu selalu beri pesanan macam ni kalau kita n4k ke suatu tempat.

L3bih-lebih lagi kalau kita n4k masuk ke hutan, makin banyaklah pantang larang yang p3rlu kita jaga. Sebabnya banyak kisah yang boleh jadi dalam tempat sebegitu, dan salah satunya macam kisah beberapa orang pendaki ni.

Hvjan lebat waktu hiking, terdengar wanita menangis

B3berapa hari lalu, tular beberapa buah video menunjukkan beberapa orang pendaki masuk ke dalam hutan dan mengalami pengalaman seram ketika berada disana.

M3nurut Minews.id, kumpulan pendaki lelaki itu mendaki sebuah gunung pada waktu malam dan mereka terperangkap di dalam hutan akibat hujan lebat. N4sib baiklah mereka bawa flysheet ketika itu, lalu digunakan untuk berteduh.

S3lepas hujan reda mereka semua memasang khemah yang dibawa sambil beristirehat bersama, lalu mereka semua masuk tidur.

N4mun kejadian yang tak disangka berlaku, apabila mereka semua terjaga dari tidur selepas terdengar suara wanita menangis di kawasan berdekatan. Lebih menyeramkan, ketika itu jam menunjukkan pukul 2 pagi. Siapa yang tinggal dalam hutan ni? Tachodd em.

Menangis macam tengah ‘meraung’, beranikan diri pergi cari

Menerusi perkongsian oleh @riqinurhafidzil ini, pada mulanya mereka ragu-ragu untuk keluar dari khemah selepas terdengar suara wanita itu. Namun selepas seketika, mereka semua beranikan diri untuk mencari suara tersebut sebab rasa kasihan dengar suara tangisan yang makin kuat. Berani betul dorang.

Sambil mencari itu, salah seorang daripada mereka turut melaungkan azan berharap agar tiada apa-apa perkara buruk berlaku pada mereka semua.

Menurut Riqi, part 3 kejadian susulan akan dimuat naik kemudian.

Apalah jadinya dekat dorang tu kan? Betol ke memang ada wanita dekat tempat macam tu? Serammm!

Sumber : LobakMerah | tiktok @vanilaboys

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

https://www.facebook.com/groups/285142029972036/?ref=web_social_plugin

 

About admin

Check Also

[VIDEO] Hati2, Guna Alat Ni Je, Doktor Dah Boleh ‘Detect’ Orang Tu Tipu Atau Tak Untuk Minta ‘MC’

Dalam dunia perkerjaan, pasti kita tidak lari dengan uruusan pergi ke klinik atau hospital untuk …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!