[VIDEO] ‘Frontliners’ Rebah Terbaring Atas Jalan, Terkejar-kejar Usung Pesakit Pengsan….

Kenaikan kes Covid-19 yang drastik di Selangor telah m3ncetuskan kerisauan di kalangan penduduk malah, ia turut mengakibatkan Pusat Penilaian Covid-19 di Stadium Malawati, Shah Alam (CAC Stadium Malawati) diserbu 0rang ramai atas tujuan pemeriksaan kesihatan.

Menerusi siaran Buletin TV3 semalam, hampir 4,000 orang individu yang dijangkiti COVID-19 hadir bagi melap0rkan diri seawal pukul 6 pagi biarpun kaunter dibuka 3 jam kemudian.

Orang ramai membanjiri CAC Stadium Malawati

Ternyata keadaan di situ begitu sesak dengan pesakit yang terdiri dari pelb4gai peringkat umur terkmasuk bayi, kanak-kanak dan warga emas.

Seorang frontliners rebah ketika menyelamatkan pesakit
Bagaimanapun, di sebalik kesesakan tersebut frontliners dilihat gigih berjuang mengendalikan para pesakit yang berada di Pusat Penilaian COVID-19 terbabit.

Siapa sangka, tiba-tiba kekecohan berlaku di mana terdapat seorang individu yang jatuh pengsan tanpa sebab. Berikutan itu, petugas kesihatan menjadi cemas dan bertungkus-lumus berusaha untuk menyelamatkan pesakit tersebut.

Namun, apa yang menyedihkan adalah sewaktu mereka terkejar-kejar ketika mengusung pesakit itu di atas stretcher, mereka tergelincir dan salah seorang daripada mereka dilihat terjatuh lalu rebah dan terbaring di atas jalan.

Mungkin disebabkan terlalu penat dan tidak larat untuk bangun semula, lebih menyayat hati apabila petugas itu dilihat hanya terbaring buat beberapa ketika ketika orang ramai sibuk membantu.

Kejadian tersebut telah mendapat p3lbagai reaksi daripada netizen yang mana rata-rata mereka meluahkan simpati dan rasa sebak tatkala menyaksikan pengorbanan para fr0ntliners.

Beratnya amanah frontliners

Itupun masih ada yang perlekeh tugas mereka

SUMBER:Ohmymedia,Impianviral

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!