Perdana Menteri Cad4ng Longgarkan S0P Kepada Mereka Yang Sudah Terima 2 Dos Vaksin,,

Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhyiddin Yassin mencad4ngkan supaya Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin COVID-19 (JKJAV) untuk memberi kelonggaran berhvbung prosedur 0perasi standard (SOP) ataupun sekatan pergerakan kepada individu yang sudah lengkap menerima dua dos vaks1n.

Menurutnya, penilaian itu sebagai tanda bahawa kehidupaan rakyat secara beransur akan kembali normal sementara kerajaan menguruskan pandemik Covid-19.

Gambar Sekadar Hiasan

Saya telah meminta jawatankuasa pengurusan untuk menilai semula bagi mereka yang sudah dapat dua suntikan vaksin untuk diberi kelonggaran dari segi pergerakan mahupun makan di restoran – Perdana Menteri

Cadangan itu diajukan bagi memberi petanda bahawa kehidupan rakyat mungkin akan kembali seperti masa-masa lepas.

Beliau memaklumkan hal tersebut selepas membuat tinjauan ke pusat penyimpanan dan agihan Bakul Prihatin Negara di Kompleks Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM).

Tambahnya, semua pihak perlu meletakkan keyakinan terhadap pelbagai usaha yang dilakukan oleh kerajaan. Bukan itu saja, Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) yang sedang dilaksanakan menjadi salah satu harapan kepada negara untuk mengatasi krisis yang melanda negara sekarang.

SUMBER : Astro Awani

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Dikeepung Poolis Seebab Tak Pakai ‘Heelmet’, 2 Pemuda Nekad Terjun Sawah ‘Acah’ Jadi Pesawah

Gara2 takut dikejar oleh pihaak polis, dua orang pemuda dilaporkan berpura2 menjadi pesawah, lapor portal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!