‘ꜱᴀʏ4 ꜱᴠꜱᴀʜ ɴ4ᴋ ɢ4ᴅᴜʜ ᴅᴇɴɢᴀɴ ꜱᴇꜱɪᴀᴘᴀ, ᴛᴀᴘɪ ᴏʀᴀɴɢ ᴅᴀᴛᴀɴɢ ᴄᴀʀɪ ɢᴀᴅᴜʜ’ – ʟᴜᴀʜᴀɴ ʜᴀᴛɪ ᴇʙɪᴛ ʟᴇᴡ

Kontr0versi yang membabitkan C4price dan Ustaz Ebit Lew kecoh di media sosial sejak kebelakangan ini berkenaan misi bantuan di Gaza.

Caprice juga telah mendedahkan beberapa perk4ra berkenaan ustaz Ebit Lew semasa IG live baru-baru ini buatkan PA kepada Ebit Lew tidak ‘senang duduk’ dan tampil perjelaskan perkara sebenar.

Menerusi akaun Instagram @jentikhati, terdap4t satu rakaman video lama y4ng dimuatnaik semula berkenaan luahan rasa pendakwah bebas, ustaz Ebit Lew yang turut menyaksikan dirinya mengalirkan air masa sem4sa.

Dalam video itu, ustaz Ebit Lew mengatakan yang dia susah untuk mengata sesiapa dan susah untuk bergaduh dengan sesiapa sekalipun.

Tapi, sejak kebelakangan ini, orang tak berhenti datang. Semua orang nak cari gaduh dengan saya. Semua orang nak cakap bukan-bukan terhadap saya. Saya jadi sedih.

Saya memang tak takut siapa-siapa sejak kecil. Saya tahu hidup saya Allah yang tentukan, mati saya juga Allah yang tentukan.

Saya tak balas pun orang mesej saya bukan-bukan. Kalau orang ugut, saya tak balas. Kalau setakat berkata, saya tak kisah sangat tapi kalau melibatkan macam-macam orang, yang itu saya jadi sedih.

Ustaz Ebit Lew juga turut mendoakan agar kita semua hidup dalam suasana dan persekitaran yang penuh kasih sayang pada akhir video berkenaan.

Saya fikir dunia ini tak seindah yang disangka. Walau kita cuba nak bawa kasih sayang dalam dunia, akan ada yang benci, akan ada yang lawan.

Saya percaya, kalau tidak hari ini, suatu hari nanti, dunia ini akan kembali seperti zaman dahulu. Zaman Rasulullah. Zaman dulu orang baik-baik. Suasana itu akan wujud, manusia saling mengasihi, saling menyayangi dan menghormati antara satu sama lain.

Walaupun video tersebut adalah video lama, diharapkan ustaz terus kuat dan tabah menghadapi segala ujian yang mendatang dan terus membantu orang-orang susah diluar sana.

Kredit: Kosmo | Instagram @jentikhat

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Dikeepung Poolis Seebab Tak Pakai ‘Heelmet’, 2 Pemuda Nekad Terjun Sawah ‘Acah’ Jadi Pesawah

Gara2 takut dikejar oleh pihaak polis, dua orang pemuda dilaporkan berpura2 menjadi pesawah, lapor portal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!