“Bany4k K4li Saya Tegaskan, Kerajaan Tidak Berkmpromi Dengan Kilang Yang Melanggar Arahan & SOP” – Ismail Sabri

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob merangkap Menteri Kanan (Keselamatan) turun padang untuk pemeriksaan terhadap kilang yang dipercayai melanggar SOP.

Dal am pemeriksaan OP PATUH itu, sebanyak dua kilang telah dilawati di Selangor yang didapati tidak mematuhi SOP ditetapkan.

Tegasnya, kerajaan tid ak akan berkompromi d4n berputus asa memerangi kilang-kilang degil dan akan mengambil tindakan sepatutnya ke atas pihak terlibat.

Banyak kali saya tegaskan, kerajaan tidak berkompromi den-gan kilang yang melanggar arahan dan SOP. Hari ini(17 Julai) saya menyertai OP PATUH membuat pemeriksaan terhadap 2 kilang di Selangor.

Saya difahamkan kedua-dua kilang ada kesalahan melanggar ara han dan SOP. Pihak PDRM pasti akan mengambil tindakan sepatutnya.

Saya tidak berputus asa untuk memerangi kilang-kilang yang degil ini.

OP PATUH akan diteruskan dengan membuat pemeriksaan pematuhan kilang dan operasi perniagaan yang lain dan tindakan tegas pasti diambil termasuk penutupan kilang dan kompaun jika didapati melanggar arahan dan SOP.

SUMBER:SIAKAPKELI

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!