ɪꜱᴛᴇʀɪ ʙᴏʟᴇʜ ᴅɪᴄᴀʀɪ ,ᴛᴀᴘɪ ʙᴜᴀʏᴀ ᴍᴀᴄᴀᴍ ɴɪ ᴅᴀʟᴀᴍ ꜱᴇᴊᴜᴛᴀ-;‘ᴋᴀᴛᴀ ᴄʜɪᴛᴏ’

Sorang lelaki yang juga nelayan di San Jose, Costa Rica menjadi tular di laman sosial selepas dikatakan sanggup meninggalkan isterinya demi rakan baiknya yg dikenali sejak 20 tahun lalu iaitu seekor buaya.

Gilberto ‘Chito’ Shedden menemui bv aya yang diberi nama Pocho pada 1989 di tebing sungai Reventazón, Costa Rica ketika ia hampir mati akibat ditembak

Sejak dari itu, beliau menjaga bv aya berkenaan dengan memberi makan 31 kilogram ayam dan ikan seminggu dan menunjukkan kasih sayang.

“Saya memberikannya makanan. Pada mulanya, ia enggan makan namun saya tetap memberi bv aya itu makan ayam sehingga ia sihat.

“Saya juga mahu membelainya kerana mahu ia tahu saya mengambil peduli tentangnya,” kata Chito.

Disebabkan lelaki itu sering menghabiskan masa bersama buaya kesayangannya, maka dia akhirnya telah ditinggalkan isteri. Baginya, isteri boleh cari yang lain tetapi bv aya itu adalah satu dalam sejuta.

Sebelum ini, Chito pernah melepaskan buaya berkenaan ke dalam sebuah sungai untuk menjalani kehidupan seperti bvaya lain, tetapi keesokan paginya bvaya itu kembali dan tidur di luar rumah.

Hubungan baik mereka membuatkan Chito membawa bvaya berkenaan melakukan pertunjukan haiwan bersama dan mengenakan caj AS$2 (kira-kira RM8.40) kepada penonton.

Bagaimanapun pada Oktober 2011, Pocho mati dan kini lelaki berkenaan sedang melatih Pocho keduanya.

“Ia sedikit sukar kerana kami kurang rapat, namun saya percaya dengan kasih sayang dan kesabaran, saya akan mempu melatihnya. Harapnya dalam masa dua tahun lagi kami akan menjadi rakan baik dan boleh membuat pertunjukan bersama,” katanya.

Sumber: Kosmo!/SYOK

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Dikeepung Poolis Seebab Tak Pakai ‘Heelmet’, 2 Pemuda Nekad Terjun Sawah ‘Acah’ Jadi Pesawah

Gara2 takut dikejar oleh pihaak polis, dua orang pemuda dilaporkan berpura2 menjadi pesawah, lapor portal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!