Pemuda Ini Terkejut Lihat Makanan Bantuan Orang Ramai Di Tong Sampah -;‘Kenapa Perlu Buang?’ –

Sej ak akhir2 ini, dapat terlihat di media sosial di mana semakin ramai individu yg hilang mata pencarian gara2 gagal untuk keluar mencari rezeki. Situasi yg berlaku turut membuatkan orang ramai yg berkemampuan tampil menghulurkan bantuan dalam membantu golongan yg memerlukan.

Pada masa yg sama, lain ceritanya pada kali ini apabila seorang pengguna Faceb00k iaitu Iz Yunus men3rusi perkongsiannya menunjukkan makanan-makanan yg sering kali disertakan dalam bungkvsan buat golongan yang memerlukan sekadar dibuang di tong sampah.

Lebih mengejutkan, makanan-makanan yang terdiri daripada beras, gula, tepung, biskut dan sebagainya ini masih belum dibuka dan berada dalam keadaan yang baik.
Gambar-gambar yang dikongsikan nyata membuatkan orang ramai sedih dan kecewa. Berikut merupakan antara respon netizen mengenai situasi yang berlaku.Para netizen turut mencadangkan agar makanan yang tidak dimahukan atau diperlukan disalurkan kepada individu lain berbanding membuangnya di longgokan bersama longgokan sampah yang lain.

Diharap isu ini tidak lagi berulang bagi menghargai golongan yang berusaha untuk menyalurkan bantuan buat golongan yang memerlukan dalam memastikan orang ramai dapat terus mempunyai makanan yang secukupnya.

SUMBER:.thevocket.

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Dikeepung Poolis Seebab Tak Pakai ‘Heelmet’, 2 Pemuda Nekad Terjun Sawah ‘Acah’ Jadi Pesawah

Gara2 takut dikejar oleh pihaak polis, dua orang pemuda dilaporkan berpura2 menjadi pesawah, lapor portal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!