“Fakt0r Pen4t Mvngk1n Jadi Punca Suntikan Kos0ng” – Timbalan Menteri Kesihatan

Baru2 ini terda pat banyak kejadian yg mana orang aw4m meng4du di laman sosial berkaitan suntikan k0s0ng yang diterima mereka. Buk4n 1, malahan terdapat tiga lagi kes melibatkan suntikan kosong sehingga menimbulkan ketidakpuasan hati masyarakat.

Ada juga yg kalangan mereka  turut merakam diri mereka semasa disvntik d4n apabila merujuk kembali rakaman tersebut, mereka mendapati petugas kesihatan hanya menyuntik picagari tet4pi tid4k menekannya.

Namun, menurut Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Dr. Noor Azmi Ghazali, beliau menyifatkan bahawa faktor keletihan yang dihadapi petugas serta sukarelawan barisan hadapan mungkin menjadi punca berlakunya suntikan vaksin menggunakan picagari kosong di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) seperti yang tular di media sosial.
Kemungkinan itu tidak boleh disangkal, sebaliknya semua petugas yang kepenatan disarankan untuk memaklumkan keadaan itu dan perlu mendapatkan rehat secukupnya.

Menurut beliau, petugas kesihatan di seluruh negeri berada dalam keletihan selepas bertugas selama lebih setahun disebabkan wabak pandemik ini dan sudah semestinya mereka memerlukan rehat.

Saya berpandangan, jika petugas kesihatan letih, mereka mesti bercakap, kongsi masalah dan jangan diam sahaja sebaliknya mereka perlu minta direhatkan.

Kerana kalau letih namun diteruskan juga, bimbang akan jadi tidak produktif. Kita bimbang kerana pemberian vaksin ini satu perkara yang sangat serius kerana ia melibatkan kesihatan dan nyawa orang.

Beliau turut menambah, terdapat tiga kes berkaitan yang masih dalam siasatan polis manakala bagi kes di Sungai Petani, petugas kesihatan yang terlibat telahpun diberikan teguran serta tindakan selanjutnya.

Kredit: Kosmo!/ohmymedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!