Sebu4h Balai P0lis Di Daerah Kajang Dijadikan Tempat Hiburan Sebagai “Disko” Kena Serbu…

Kuala Lumpur: ‘Balai p0lis d1sko.’ Itu gelaran boleh diberikan kepada tindakan menjadikan bilik di sebuah balai p0lis di daerah Kajang sebagai lokasi berhibur.

Susulan tindakan itu, seorang Ketua B4lai P01is (OCS) bersama tiga anggotanya serta empat wanita orang awam ditahan, semalam.

Serbuan kira-kira 6 petang itu dibuat Jabatan Intergriti dan Pematuhan Standard (J1PS) Bukit Aman susulan maklumat awam.

Suspek ditahan ketika sedang menari sambil berhibur dengan minuman keras serta meminum air ketum dalam bilik di tingkat dua balai berkenaan.

Suasana bilik berkenaan juga tidak ubah seperti disko kerana dipasang lampu berputar

Pasukan serbuan menahan 0CS berpangkat Sub-Inspekt0r, dua K0peral dan seorang K0peral S0kongan serta empat wanita orang awam berusia antara 21 hingga 37 tahun.

Serbuan juga merampas botol minuman keras, pembesar suara, lampu disko, peralatan sistem pembesar audio, perakam, mikrofon dan televisyen.

Selain itu, lima botol mengandungi air ketum serta gambar luc4h salah seorang angg0ta yang ditahan bersama seorang wanita turut dirampas.

Sementara itu, Pengarah JIPS, Datuk Azri Ahmad berkata, polis memandang serius salah laku yang dilakukan anggota P0lis Diraja Malaysia (PDRM).

Katanya, serbuan dibuat bagi memastikan balai polis tidak dicemari dengan kegiatan tidak bermoral.

“Saya sahkan serbuan dan penahanan yang dijalankan J1PS Bukit Aman hasil maklumat awam.

“P0lis akan menjalankan siasatan lanjut berhubung kejadian dan tindakan tegas akan diambil terhadap suspek yang terbabit,” katanya kepada Harian Metro.

Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 269 Kanun Keseksaan kerana perbuatan cuai yang mungkin boleh menyebabkan jangkitan apa-apa penyakit berjangkit yang boleh membahayakan nyawa.

SUMBER:SINAR HARIAN

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!