Tengku Zafrul Gel1 H4ti, Dedah Gambar ‘Edit’ Viral Konon ‘Order’ Nasi Vanggey Guna Helikopter,

Semalam di laman media sosial ‘dikejutkan’ dengan kejadian satu helikopter yg mendarat di Ipoh, Perak semata2 untuk membeli ‘stok’ Nasi Ganja Ipoh, dipercayai sebanyak 36 bvngkus.

Namun, ada pihak tidak bertanggungjawab telah menyebarkan gambar mend4kwa kon0nnya pesanan tersebut adalah daripada Menteri Kewangan, Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz.

Dakwa4n itu tersebar lu4s menerusi aplikasi WhatsApp dan telah dikongsikan beberapa kali hingga menimbulkan pelbagai spekulasi awam.

Bagaimanapun, Tengku Zafrul yg tidak melatah dengan dakwaan tersebut, telah tampil membuka mulvt dan menyatakan perkara sebenar.

“Lucu bila terima forwaded WhatsApp message kon0nnya saya order nasi ganja Ipoh guna helikopter. Mereka guna gambar l4ma saya makan Nasi Vanggey pada Disember 2020, tapi crop tarikh.

“Saya seb3narnya dah lama tak makan Nasi Vanggey. Tapi dari 0rder guna helikopter, baik guna delivery service yg banyak ada macam Nasi Kandaq Transporter, Nasi Kandaq Runner etc, boleh juga bantu usahawan kecil,” katanya

Tengku Zafrul berkata demikian dalam 1 kenyataan di Facebooknya malam ini. Turvt dijelaskan adalah perbandingan dua gambar berbeza tarikh yang telah disunting.

Pada gambar dakwaan palsu (kiri), mesej berangkai itu memaparkan gambarnya yang sedang menjamah h1dangan Nasi Vanggey pada hari ini di Parlimen, kononnya pesanan itu diambil menggunakan helikopter.

Namun, tarikh pada gambar asal yang sebenar (kanan) pula telah menepis dakwaan tersebut. Gambar Tengku Zafrul menjamah Nasi Vanggey itu sebenarnya telah dimuat naik olehnya sendiri pada 16 Disember tahun lalu.

“Gambar dari Disember 2020 yg telah disalah guna untuk mengatakan saya telah memesan Nasi Vanggey menggunakan penghantaran helikopter,” tulisnya pada kapsyen gambar tersebut.

Sumber: FB Tengku Zafrul/Siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Dikeepung Poolis Seebab Tak Pakai ‘Heelmet’, 2 Pemuda Nekad Terjun Sawah ‘Acah’ Jadi Pesawah

Gara2 takut dikejar oleh pihaak polis, dua orang pemuda dilaporkan berpura2 menjadi pesawah, lapor portal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!