Terima Sumb4ngan Lebih Dari RM700k Vntuk Bayar 1kat Jamin,..Syed Saddiq terharu…

Sesiapa yg men0nt0n IG live yg dibuat Ahli Parlimen Muar, YB Syed Saddiq Syed Abdul Rahman semalam pasti tahu yg beliau memohon pertolongan daripada 0rang r4mai vntuk membantunya membayar baki ikat jamin seperti yg diperintahkan oleh mahkamah pada pagi Khamis 22 Julai 2021

Wang sumbangan diter1ma lebih dari RM700,000
Melalui perkongsiannya yg terbaru di Laman media sosial, bekas Menteri Belia dan Svkan ini meluahkan rasa terharu dan terhutang budi selamanya kepada rakyat Malaysia kerana kur4ng dari 24 jam, beliau mendapat lebih dari RM700,000 dari 9,836 penyumbang.

Beliau jug4 telah menutup tabvng sumbangan ker4na d4na yg diperoleh melebih1 daripada apa yg sepatutnya.

Ada p4kcik hulur RM10
Dal4m pada masa itu, Syed Saddiq juga sempat berk0ngsi cer1ta bahawa semasa dia berada di pejabat, seorang lelaki warga emas telah datang dan menghulurkan RM10 kepadanya untuk menyumbang kepada ikat jamin ters3but. Bel1au mengakui sangat terharu dan ingin menangis

Terima kasih kepada rakyat Malaysia
Diakhir perk0ngsian tersebvt, Syed Saddiq memaklumkan yang dirinya sangat berterima kasih kepada seluruh rakyat Malaysia.

Beliau mengakui terjun ke b1dang politik bukan untuk mengejar jawatan atau kuasa, tetapi untuk membina Malaysia yang maju dan bermaruah.

Terlebih dahulu, ahli politik muda itu telah dib1carakan atas tuduhan pecah amanah melibatkan wang berjumlah RM1 juta daripada dana milik Parti Pribumi Bersatu di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur.

Ahli Parlimen Muar berusia 29 tatvn berkenaan mengaku tidak bersalah atas pertuduhan pecah amanah setelah pertuduhan dibacakan kepadanya di hadapan hakim Mahkamah Sesyen Azura Alwi pada Khamis pagi.

Menurut kertas pertuduhan, Syed Saddiq, sebagai ketua pemuda parti itu diberi kepercayaan dana sayap pemuda parti Armada Malaysia, dan didakwa pecah amanah yang mana dia dikatakan melakukan pengeluaran wang sebanyak RM1 juta melalui cek tanpa persetujuan kepimpinan tertinggi Parti Pribumi Bersatu.

Sumber: Instagram Syed Saddiq, FB Syed Saddiq Syed Abdul Rahman/ohmymedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

Baru 5 Bulan Kahwin, Wanita Mengaamuk Dapat Tangkap Suaminya Berdua2an Dengan ‘Kekasih Gelap’ Dalam Rumah

Baru-baru ini tular satu videeo di Indonesia yang memaparkan seorang wanita yang menyerang suami dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!