Fizz Fairuz Dedahkan Ident1ti Sebenar ‘Scammer’ Berpangkat ‘Dat0 Seri’,,Rugi Ribuan Ringgit,

Sebelum 1ni, pelak0n tanah air, Dato’ Fizz Fairuz terpaksa menanggung kerugian sebanyak RM18,000 selepas ditipu oleh seorang individu yang didakwa berpangkat ‘Dato Seri’ yang kononnya membuka tender pembersihan menggunakan nama Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Tidak berpuas hati diri menjadi mangsa scammer, Fizz Fairuz atau n4ma sebenarnya Dato’ Mohd Fairuz Zainal Abidin, 42, bertindak membuat laporan di Ibu Pejabat Polis (IPD) Sentul, Kuala Lumpur pada rabu lalu dan menurutnya, pihak polis sudah pun berjaya memberkas penjenayah tersebut.

Menerusi laman Instagram milik beliau, suami kepada pelakon Elmy Nadia itu telah memuat naik di halaman media sosial milik scammer tersebut yang menampakan wajah Dato Seri tersebut. H4l itu dibuat selepas dia berjanji akan mendedahkan wajah scammer itu kepada pengikutnya sebelum ini.

Saya k-takan janji saya, inilah 0rangnya. Kalian nilailah sendiri. Apa pun, berjaga-jagalah dengan sesiapa sekalipun.

Apa terjadi perlu berhati-hati. Ambil kesempatan atas orang lain memang sesuatu yang musibat. Terima kasih kepada yang mendoakan.


Tangkap layar menerusi Inst4gram Fizz Fairuz menunjukkan wajah scammer yang menyebabkan dia kerugian ribuan ringgit.
Terdahulu, Fizz berkata, penipuan wang sebanyak RM18,000 itu sebagai bayaran bon bagi sebuah tender projek bawah Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Saya memang tak terfikir dia seorang scammer sebab dia minta profil syarikat.

Dia minta buat pembayaran ke akaun peribadi. Pada awalnya, saya persoalkan juga perkara itu, tapi dia kata nak tolong uruskan semuanya. Pujuknya, pertengahan bulan ini dah boleh mulakan kerja.

Fiz menambah, dia telah membuat pembayaran pada 6 Jun namun individu tersebut sudah mula tidak menjawab panggilan dan mesej WhatsApp selain turut memberikan alasan seperti dijangkiti wabak yang melanda ketika ini.

Fizz menyedari bahawa dirinya menjadi mangsa scam selepas individu itu menghilangkan diri dan selepas mendapat nasihat daripada beberapa kenalan sebelum bertindak membuat laporan polis.

Walaubagaimanapun, Fizz sudah memaklumkan bahawa individu tersebut sudah pun ditahan pihak berkuasa.

Menurut Fizz Fairuz, kejadian itu merupakan kesilapan dirinya sendiri yang mudah percaya dengan orang lain dan mengakui dia terpedaya selepas individu tersebut menggunakan nama DBKL.

Kredit: Kosmo I Instagram Fizz Fairuz/ohmymedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Dikeepung Poolis Seebab Tak Pakai ‘Heelmet’, 2 Pemuda Nekad Terjun Sawah ‘Acah’ Jadi Pesawah

Gara2 takut dikejar oleh pihaak polis, dua orang pemuda dilaporkan berpura2 menjadi pesawah, lapor portal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!