“Sy Bukan 0rang Baik” “Dulu Saya Banyak Buat Silap. Kita Manusia Kan? – Elyana

Sedih bila mendengar kenyataan itu daripada mulut penyanyi, Elyana. Baru2 ini kami ada bersembang. Bercerita tentang bagaimana keadaan dia sekarang selepas menjalani rawatan radioterapi.

Sebenarnya cukup hormat dengan Elyana. Orangnya kuat dan tabah. Semasa berbual pun, tidak ada nada sedih atau meminta simpati. Dia sentiasa tergelak dan ketawa seperti tiada masalah dalam hidupnya.

Walaupun hakikatnya, kita semua tahu dia masih berjuang melawan kanser limfoma sejak 10 tahun lalu. Itulah Elyana, penyanyi yang cukup popular dengan imej berkaki ayam di atas pentas.

Rancak kami berbual, tiba-tiba Elyana meluahkan rasa terharu dengan doa dan sokongan peminatnya. Dia tidak menyangka, sehingga hari ini dia dihujani dengan kata2 sokongan malah hadiah daripada peminat.

“Saya bukan orang baik tau. Tetapi kasih sayang mereka tak pernah pudar. Sentiasa ada sahaja kata2 semangat mereka untuk saya. Tak cukup dengan doa, mereka hantar pula makanan dan hadiah.

“Dulu saya banyak buat silap. Kita manusia kan? Tetapi saya fikir inilah bukti cinta daripada Tuhan. Dia beri saya kesakitan namun disertakan dengan kasih sayang semua orang. Terima kasih,” ujarnya.

Sendiri pun sentiasa mendoakan kesembuhan dan kesihatan yang baik bukan sahaja untuk Elyana, tetapi untuk kita semua. Di kala pandemik ini, kita sama-sama berdoa untuk kesejahteraan Malaysia.

Kepada peminat Elyana, tahniah! Anda membuktikan kasih sayang tidak hanya dicanang dalam media sosial tetapi ikhlas dari hati. Teruskan berbuat baik dan mendoakan kita semua sentiasa di bawah payung cinta Ilahi.

SUMBER: Utusan

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!