Rita Rudaini ꜱᴏᴋ0ɴɢ ᴘᴇɴᴅᴀᴘ4ᴛ ʟᴀɴᴀ ɴᴏᴅɪɴ, ᴛᴜʀᴜᴛ ɢᴇꜱᴀ ᴅɢ ʜɪꜱʜᴀᴍ ʟᴇᴛᴀᴋ ᴊᴀᴡᴀᴛᴀɴ

Pelakon Lana Nodin menggesa agar Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Datuk Seri Dr. Noor Hisham meletakkan jawatannya, semalam.

Serta bersetuju dengan kenyataan itu, pelakon Rita Rudaini melaungkan sokngan terhadap pemilik Akaun nama Mazlina Hasan Nordin tersebut menrusi hantaran di Instagram Story miliknya.

Menurut Rita Rudaini, Lana bukan sahaja satu-satvnya ind1vidu yang memiliki pendapat sedemikian tetapi ramai lagi rakyat Malaysia yang bersetuju dengan p3rkara terbabit.

“Ramai lagi lah yang minta DG step down, bukan Lana se0rang je”

“Saya tidak rasa kenyataan Lana itu salah. Ramai lagi  yang meminta DG step down. Bukan Lana seorang je kat Malaysia ni. Tapi itu lah manusia ni tiada modal lepastu kutuk sampai family dan anak2 dia. So yang keji adalah yang mengeji dan menghina. Tapi sistur pun s0kong DG step down,” jelas Rita.
Sementara itu, selebriti berusia 45 tahun berkenaan menegaskan bahawa setiap orang mempunyai hak untuk bersuara termasuklah Lana Nodin.

“Apa bezanya Lana dengan orang yang minta Jemin Ali (Azmin Ali), Muhyiddin letak jawatan? Masing-masing ada hak bersuara kan. Takkan korang je boleh suruh menter-menteri lain letak jawatan tapi Lana tak boleh pilih menteri mana yang dia rasakena berundur?” katanya lagi.
Dalam pada itu, Rita juga sempat mempersoalkan tindakan pengarah terkenal Michael Ang yang memuat naik hantaran seakan menyindir rakan selebritinya.

“Semua isu hang nak masuk, semua isu hang nak cakap. Hang dah cukup sempurna ke? Hang ni suka menghasut umat Islam, rakan industri dan sesama artis bertelagah. Hang ni ada masalah mental atau kemurungan kah?” soalnya.

Terdahulu, Lana Nodin menggesa Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah meletakkan jawatan sebagai Ketua Pengarah Kesihatan menerusi perkongsian di InstaStory miliknya.

Dalam masa yang sama, Lana turut mendakwa Dr Noor Hisham hanya ‘berlakon’ semata-mata dengan berbekalkan wajah kasihan dan keletihan./

SUMBER:ohmymedia/Instagram Rita Rudaini

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!