Cakap Kasar Dengan 0rang Tua, Usahawan In1 Undang Kencaman Warganet…

Di Twitter, Tular rakaman video yang memaparkan seorang lelaki yang merupakan usahawan terkenal melayani warga emas dengan sangat kasar. Dalam video berdurasi 50 saat itu, usahawan tersebut dipercayai bertanyakan mengenai kisah lampau warga emas yang dikatakan kurang berusaha.

Turut kedengaran usahawan itu bertanyakan sama ada warga emas itu menyesal dengan apa yang dilakukannya ketika muda.

Tindakan itu ternyata mengundang rasa kurang selesa pada warganet. Rata2 daripada mereka menganggap usahawan itu terlalu biadap dan tidak menghormati orang tua. Lebih menyedihkan apabila dia dilihat turut meninggi suara.

Mendapat lebih 5,000 retweet dan 4,000 tanda suka, netizen meluahkan rasa marah dan mempersoalkan adab mana pada usahawan tersebut. Menurut mereka, seorang individu hendaklah saling menghormati sama lain tanpa merendah-rendahkan kehidupan orang lain.
Warganet juga turut meluahkan rasa simpati dan membayangkan jika warga emas itu adalah bapa mereka sendiri. Sudah tentu, seorang anak tidak sanggup tengok bapanya diperlakukan sedemikian apatah lagi di khalayak ramai.

SUMBER: IbuPeri/Ohmymedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

Baru 5 Bulan Kahwin, Wanita Mengaamuk Dapat Tangkap Suaminya Berdua2an Dengan ‘Kekasih Gelap’ Dalam Rumah

Baru-baru ini tular satu videeo di Indonesia yang memaparkan seorang wanita yang menyerang suami dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!