“ᴋɪᴛᴀ ᴊᴇʟᴀꜱᴋᴀɴ ꜱᴀᴛᴜ2, ᴋ0ʀᴀɴɢ ᴀᴋᴀɴ ᴛᴀʜᴜ ᴋᴇɴ4ᴘᴀ 1 ᴍᴀʟᴀʏꜱɪᴀ ᴋᴇɴᴀ ᴛɪᴘᴜ..” – ᴄᴀᴘʀɪᴄᴇ

Penyanyi rap dan aktivis, Caprice terus menerima pelbagai ugutan daripada segelintir individu berhubung isu bantuan kemanusiaan ke Palestin yang membabitkan seorang pendakwah popular.

Menerusi laman Instagram, Caprice yang dikatakan menolak atau menepis pelukan seperti didakwa pendakwah tersebut memuat naik semula video ketika mereka bertemu pada 1 Julai lalu.

Betul ke Caprice tepis?

ᴍᴇɴᴜʀᴜᴛ ᴘᴇᴍɪʟɪᴋ ɴᴀᴍᴀ ᴀʀɪᴢ ʀᴀᴍʟɪ ɪᴛᴜ, ᴅᴀᴋᴡᴀᴀɴ ᴛᴇʀꜱᴇʙᴜᴛ ᴀᴅᴀʟᴀʜ ʙᴇʀᴀᴛ ʏᴀɴɢ ᴅɪꜱɪꜰᴀᴛᴋᴀɴ ꜱᴇʙᴀɢᴀɪ ꜰɪᴛɴᴀʜ ꜱᴇʜɪɴɢɢᴀ ᴅɪʀɪɴʏᴀ ᴛɪᴅᴀᴋ ʙᴏʟᴇʜ ʟᴀɢɪ ʙᴇʀᴛɪɴᴅᴀᴋ ᴜɴᴛᴜᴋ ʙᴇʀᴅɪᴀᴍ ᴅɪʀɪ.

“ᴄᴀᴘʀɪᴄᴇ ᴛɪᴅᴀᴋ ʙᴏʟᴇʜ ʙᴇʀᴅɪᴀᴍ ʟᴀɢɪ ᴅᴀʜ.. ᴛᴇʀʟᴀʟᴜ ʙᴀɴʏᴀᴋ ᴜɢᴜᴛᴀɴ ᴅɪᴛᴇʀɪᴍᴀ… ᴊᴀᴅɪ ᴛᴇʀᴘᴜʟᴀɴɢʟᴀʜ. ᴋɪᴛᴀ ᴀᴋᴀɴ ᴊᴇʟᴀꜱᴋᴀɴ ꜱᴀᴛᴜ ᴘᴇʀꜱᴀᴛᴜ ᴅᴀɴ ᴘᴇʀᴛᴀʜᴀɴᴋᴀɴ ꜱᴇᴛɪᴀᴘ ᴛᴜᴅᴜʜᴀɴ. ꜰɪᴛɴᴀʜ ᴀᴅᴀʟᴀʜ ᴊᴇɴᴀʏᴀʜ ᴅᴀʟᴀᴍ ɪꜱʟᴀᴍ, ʟᴀɢɪ ᴛᴇʀᴜᴋ ᴅᴀʀɪ ᴍᴇᴍʙᴜɴᴜʜ,” ᴛᴜʟɪꜱɴʏᴀ.

ᴛᴀᴍʙᴀʜ ᴘᴇɴʏᴀɴʏɪ ʙᴇʀᴜꜱɪᴀ 33 ᴛᴀʜᴜɴ ɪᴛᴜ, ᴏʀᴀɴɢ ʀᴀᴍᴀɪ ᴀᴋᴀɴ ᴍᴇᴍᴀʜᴀᴍɪ ᴅᴀɴ ᴍᴇᴍʙᴜᴋᴀ ᴍᴀᴛᴀ ʙᴇʀʜᴜʙᴜɴɢ ᴀᴘᴀ ʏᴀɴɢ ʙᴇʀʟᴀᴋᴜ ꜱᴇʜɪɴɢɢᴀ ᴅɪʀɪɴʏᴀ ᴅɪᴅᴀᴋᴡᴀ ᴍᴇɴɢᴀʟᴀᴍɪ ᴛᴇᴋᴀɴᴀɴ ᴘᴇʀᴀꜱᴀᴀɴ ꜱᴇʙᴇʟᴜᴍ ɪɴɪ.

“InsyaAllah pada penghujungnya, anda akan melihat dan memahami mengapa saya sakit hati dan kenapa selama ni satu Malaysia kena tipu. Air mata dan kopiah tu tidak boleh selamatkan kamu lagi dah.
“Tentang isu melutut, apa dia janji kepada Caprice di hotel dan apa berlaku di Gaza yang buat Caprice sakit hati semua akan dijawab.
“Maaf tapi saya dah tak boleh terima segala cacian atau makian lagi sementara orang2 kuat susun strategi untuk sembunyi Caprice,” katanya.
Caprice berkongsi video berkenaan dengan latar belakang video pendakwah itu yang membuat penjelasan mengenai pelbagai tuduhan menerusi sesi siaran langsung di Facebook, minggu lalu.

“Bila peluk, dia dah macam lain sikit, macam dia tolak sikit. Saya tepuk dada dia, tiba-tiba dia tepis tangan saya. Masa tu tak fikir lagi, kenapa ye.. pastu dia mesej saya, video tadi boleh post?,” kata pendakwah itu.

SUMBER:Instagram Caprice

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

“Aku tahu budak stress, aku faham” – Fynn Jamal Terkilan Orang Ramai Berkerumun Di Air Terjun Lepas Dapat Kelonggaran

Baru-baru ini viral satu rakaman video menunjukkan satu rakaman orang ramai berkerumun di sebuah tempat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!