Sudah H4b1s Makan B4rv S3d4r Bukan Kedai Makan Tapi Rumah Orang

“SAYA h4nya s3dar ia sebenarnya bukan k3dai makan sebaliknya rumah orang ketika bertanya harga makanan seba1k selesai menjamah nasi d4gang bersama teh tarik,” kata Mohd Karbi Mominin, 51.

Mohd Karbi b3rkata, kejadian tidak dis3ngajakan itu berlaku selepas dia singgah di sebuah rumah yang disangkanya k3dai makan di Kuala Ber4ng.

Menurutnya, k3tika itu keadaan dir1nya terlalu penat dan lapar selepas mengayuh basikal lebih 70 kilometer dari T4sik Kenyir ke Kual4 Berang pada hari pertama Hari Raya Aidiladha.

Katanya, dia m3nyangka rumah itv adalah kedai makan disebabkan susun aturnya yang mempunyai ruang makan t3rbuka lengkap bers4ma meja makan seperti di gerai makan.

“Sebelum itu, s4ya hanya menjam4h makanan pada sebelah malam (Khamis) dan selepas Subuh (Jumaat) terus m3ngayuh basikal t4npa makan.

“Keadaan itu meny3babkan saya terl4lu penat dan tidak dapat berfikir dengan betul apabila terlihat rumah itu seperti k3dai mak4n.

“Ketika itu ada du4 wanita, se0rang lelaki dan seorang kanak-kanak yang disangka ‘pelanggannya’,” katanya ketika dihvbungi di Kuala Lumpur hari ini.

Antara lokasi pers1nggahan Mohd Karbi selepas memulakan perjalanan dari Hulu Klang ke Terengganu selama empat har1 sejauh 602 kilometer. Foto Ihsan Mohd Karbi Mominin

Mohd Karbi berk4ta, dia pula menyangka rumah itu menjual nasi dagang lalu terus memesan makanan berkenaan dan l3bih memalukan apabila seorang wanita menyendukkan nasi buatnya.

“Ketika itu mer3ka pun tidak berkata apa-apa, tambahan saya pula jenis yang suka bercakap dan banyak bercerita deng4n anak pemilik rumah itu.

“Namun, saya mvla rasa pelik apabila makcik itu menghantar secawan teh tarik sedangkan saya tidak memesannya,” katanya.

Katanya, selepas selesai makan dan ingin membuat bayaran barulah mula menyedari kesilapan dirinya dan mula rasa malu.

“Apa-apa pun saya ingin beritahu keluarga terbabit sangat baik dan makanan (nasi dagang) memang sedap,” katanya.

Terdahulu, Mohd Karbi mengayuh basikal dari Hulu Klang, Kuala Lumpur untuk pulang ke kampung di Terengganu sejauh 602 kilometer selama empat hari dan pulang semula ke Kuala Lumpur hari ini. –

SUMBER:Harian Metro

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Aksii Kuucing Seakaan Diuusap ‘Sesuatu’ Buat Ramai Tertanya2

Satu video yang mem4parkan seekoor kucing berwaarna oren di atas bumbung yang berkelakuan pelik telah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!