Akhirnya influenc3r ini pergi jumpa pakcik minta ma4f. Yusuf Azmi turut turun sekali

Semalam tular kl1p video pendek memaparkan seorang pemuda difahamkan i.nfluencer dan peng.asas p.roduk kec.antikan dik4takan meninggikan suara terhadap lelaki warga emas.

Si.tuasi itu te3lah memb.angkitkan a.marah ramai yang meny.ifatkan lelaki terb.abit tidak bera.dab ketika berkomun1kasi dengan individu lebih berusia.

Svsulan itu, pemuda berkenaan dikenali sebagai Carl Samsudin tampil memohon secara terbuka menerusi l4man sosial Instagramnya. Tutur Carl, niatnya hanya ingin memb.antu golongan memerlukan bukan untuk m3m.alukan sesiapa.

“I am s .orry Malaysia. Saya tidak pernah berniat ingin mengh.ina sesiapa terutama pakcik tersebut. Selama s.aya hidup, tidak pernah saya berlaku b.iadab kepada sesiapa terutama warga tua.

“Saya s3daya upaya cuba mengh.ormati semua golongan. Tujuan hidup saya hanyalah ingin memb.antu, memberi m4nfaat dan mengubah hidup mereka memerlukan selain menjadi h.amba kepada yang ESA.

“Jika ket1ka petikan video itu kelihatan seperti tidak bera.dab dengan pakcik tersebut, saya betul-betul moh0n maaf aras ketidakbera.daban saya,” katanya.

Ujar Carl, dirinya menyantuni semua yang hadir pada hari tersebut dengan baik.

“Sejujurnya sebelum, semasa dan selesai bercakap, saya menyantuni semua gelandangan dengan baik dan mereka gembira pada hari tersebut. Sebab itu saya tak terfikir akan ada sesuatu kurang baik daripada video tersebut dan p.ost di media sosial, saya mohon maaf.

“Tidak pernah terlintas di minda untuk mengh.ina mereka yang memerlukan bantuan kerana saya juga pernah seperti mereka. Pernah s.usah dan memerlukan b.antuan orang ramai dahulu.

“Untuk apa saya bersusah payah memba.ntu mereka jika untuk mengh.ina. Sedangkan saya sendiri adalah manusia yang h.ina penuh d0sa.

“Sekali lagi jika video pendek berkenaan menimbulkan kurang senang bagi orang ramai, saya mohon maaf bagi pihak saya kepada orang ramai. Insya-ALLAH dalam masa terdekat saya akan berjumpa pak cik tersebut bagi mem.ohon maaf dan betulkan kes.ilapan saya,” katanya.

Bicara Carl, beliau juga sedar tidak patut bernada sedemikian dengan individu lebih berusia.

“Bagaimanapun saya sedar tidak patut bercakap bernada begitu dengan mereka yang berumur daripada saya. Saya minta maaf dan ini pengajaran yang besar kepada saya. Im so so sorry Malaysia,” pintanya sekali lagi.

Sementara itu, Carl turut mem.ohon maaf kerana tidak memakai pelitup muka ketika menyampaikan ceramah m.otivasi bertajuk Ubah Hidup kepada 20 orang gelandangan di pusat transit gelandangan di Jalan Pahang, Kuala Lumpur pada Selasa.

Po0lis telah mengeluarkan kompaun RM 1,500 atas kes.alahan tersebut.

SUMBER:news.allmhi

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Dikeepung Poolis Seebab Tak Pakai ‘Heelmet’, 2 Pemuda Nekad Terjun Sawah ‘Acah’ Jadi Pesawah

Gara2 takut dikejar oleh pihaak polis, dua orang pemuda dilaporkan berpura2 menjadi pesawah, lapor portal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!