Mula-Mula Nak B3l1 Axia Je, Gadis Bangga Mampu Beli Mercedes Pada Usia 20 Tahun…

Buat sesiapa y4ng berusaha, pasti mer3ka boleh mengecapi harta dan kekayaan yang diimpikan suatu hari nanti. Beg1tulah seperti kisah g4dis berusia 20 tahun ini apabila dia berjaya meraih kejayaan di usia mud4.

Men3rusi sebuah perkongsian di aplik4si T1kTok, usahawan tudung itu dilihat menerima sebuah kereta mew4h berj3nama Mercedes-Benz y4ng d1beli menggunakan duit simpanan sendiri.

Beli kereta mewah guna duit simpanan

Memetik temubual mStar, gadis bernama Nur Alia Shahirah Hayazi itu bercerita bahawa dia sudah melibatkan diri dalam perniagaan sejak 13 tahun lagi.

“Saya start bisnes masa tingkatan 1. Masa tu saya jual sabun madu kelulut, jual baju bundle, jual chocojar, ayam Korea, kek dan macam-macam lagi.
“Ketika tingkatan 5 saya mula jual tudung pula. Kemudian habis sekolah, saya sambung pengajian dalam bidang Filem di Universiti Teknologi Mara (UITM). Sempat belajar sebulan, saya berhenti dan terus fokus pada bisnes,” katanya.
Mula2 nak beli Axia atau MyVi

Berkongsi mengenai kereta pertamanya itu, Alia berkata bahawa dia sudah menabung wang selama 2 tahun dan tidak sangka impiannya akan menjadi kenyataan.

Pada awalnya dia mahu membeli kereta Perodua Axia atau MyVi tapi kerana rezeki Allah, dia memilih kereta Mercedes.

“Ini kereta pertama, saya menabung sejak 2 tahun lalu. Tapi kalau diingat semula masa tingkatan 5 dulu, saya hanya target nak beli Perodua Axia atau MyVi.
“Tapi ini semua rezeki Allah. Mungkin nampak biasa pada mata orang, tapi ia luar biasa pada saya. Saya kadang-kadang tak tidur malam fikirkan perniagaan,” jelasnya.

Menurut anak bongsu daripada 3 beradik berkenaan, dia berasa seronok menjadi usahawan pada usia muda. Selain dapat pengalaman baharu, Alia turut bersyukur kerana dapat berbakti kepada keluarga.

SUMBER:TikTok @aliacollection I Ohmymedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Siren Dibunyikan, Viral Dipercayai Air Sungai Tembeling Mel1mpah & Arus D3ras

Hujan berterusan yang melanda Pahang sejak pagi tadi menyebabkan aras air di Sungai Tembeling melimpah. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!