Jv4l ‘Sejadah Doa M4kbvl’ , Warganet Tvdvh Dato’ Seri Vida Guna Agama Untvk Marketing…

Usahawan terkenal, Dato’ Seri Vida sememangnya menjadikan Laman media sosial sebagai salah satu platform untuk dia menjalankan perniagaannya.

Sejadah Doa Makbul?
Tapi Kali ini, beliau telah mempromosikan sejadah keluarannya sendiri dengan menamakan sejadah itu sebagai ‘Sejadah Makbul Doa’ yg diinspirasikan daripada kerinduannya terhadap Kaabah, Hajarul Aswad serta Tanah Suci Mekah.

Walau bagaimanapun, nama sejadah keluaran Dato Vida telah mendapat kritikan daripada warganet susulan memberi persepsi yg d1anggap kvrang ba1k kerana merasakan tindakan tersebut sebagai s4lah satu ‘m4rketing’ menggunakan agama.

“Ini semua khur4fat…”
Pengguna media sosial Twitter dikenali sebagai @H_Bakkaniy memuat naik persoalan di media sosialnya d3ngan mempertanyakan nama sejadah tersebut kerana tiada jaminan atau dakwaan sejadah ‘khas’ untuk memakbulkan sesuatu doa.

Jika ada yg memp3rcayai perkara berkenaan, tindakan tersebut boleh dianggap khurafat.


Saja tarik perhatian netizen
Sehubungan dengan perkongsian itu, rata-rata warganet mengandaikan bahawa pihak beliau sengaja memberi nama ‘Sejadah Doa Makbul’ bagi menarik perhatian netizen dan sekaligus menjadi ‘marketing’ percuma untuknya.

Namun begitu, ramai juga yang menuduh usahawan tersebut sebagai ‘penunggang agama’ kerana mengelirukan pembeli susulan penggunaan nama yang dianggap tidak bersesuaian disebabkan boleh mengundang salah faham.

Kelirukan orang ramai

Jangan mainkan agama untuk perniagaan

Marketing dia lain macam

Dah tunggang agama ke sekarang?

Lain macam dia punya claim

Saing2 kismis minda lah ni

Walau bagaimanapun, belum ada sebarang maklum balas daripada Dato’ Seri Vida susulan dakwaan tersebut dan beliau masih lagi seperti biasa mempromosikan jualan sejadah yang baru diperkenalkan.

SUMBER:ohmymedia I Instagram datoserivida, Twitter @H_Bakkaniy

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

Baru 5 Bulan Kahwin, Wanita Mengaamuk Dapat Tangkap Suaminya Berdua2an Dengan ‘Kekasih Gelap’ Dalam Rumah

Baru-baru ini tular satu videeo di Indonesia yang memaparkan seorang wanita yang menyerang suami dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!