Wanita Yang ‘D1s4hkan’ Meninggal Dunia Akibat C0VID-19 Hidup Kembali

Seorang wanita di Ecuador tiba2 bangun selepas disahkan meninggal dunia akibat dijangkiti wabak COVID-19. Ber1ta ini jelas melegakan keluarganya yang telah membawa pulang dan membakar jenazah yg salah sebelum ini.

Alba Maruri berasal dari Guayaquil – bandar terbesar di Ekuador yang teruk terjejas oleh COVID-19 – dimasukkan k3 hospital pada bulan Mac selepas mengalami masalah untuk bernafas dan demam yang berp4njangan.

Ahli keluarganya menyatakan b4hawa wanita berusia 74 tahun itu telah disahkan meninggal dunia oleh pihak hospital pad4 27 Mac yang lalu. Seminggu selepas itu, keluarga wanita terbabit datang untuk meng4mbil mayatnya. Tetapi mereka tidak dibenarkan untuk menyentuh atau mendekati m4yat tersebut.

Media antarabangsa melap0rkan bahawa sewaktu mengambil m4 yat yang disyaki sebagai Maruri, ahli keluarga b3liau hanya melihat bahagian belkang m4 yat tersebut dan bukan waj4hnya.

Anak saudaranya, Jaime Morla, menyatakan bahawa dia menganggap mayat itu adalah ibu saudaranya, dan segera memberitahu pihak hospital kerana terlalu takut untuk melihat wajahnya.

“Saya berada kira-kira 1.5 meter. Dia mempunyai rambut, kulit yang sama. Bahkan, dia juga mengalami luka seperti yang sama seperti ibu saudara s4ya,” jelas Morla.

Akhirnya, jenazah dibawa pulang oleh keluarga Maruri dan dib4kar, sehinggalah Maruri dilaporkan telah sedar pada Khamis lalu. S3telah terjaga, Maruri segera memberitahu doktor siapa dia dan meminta mereka menghvbungi saudaranya.

Saudara Maruri, Juan Carlos Ramirez, mend3dahkan bahawa selepas wanita itu terjaga, pasukan perubatan segera menuju ke rumah b3liau untuk memberitahu kesilapan itu kepada saudaranya yang lain.

“Hingga kini, mereka masih belum tahu may4 t siapa yang telah kami bawa dan kami bakar sebelum ini,” kata Ramirez. Keluarga itu tvrut merancang untuk menuntut pihak hospital agar membayar kos pembakaran m4 yat yang mer3ka telah lakukan sebelum ini.

SUMBER:Thevocket

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!