6 Ciri-Ciri Seh4r1 S3belvm T1b4 Sakar4tul M4ut. M0ga Jadi Pedoman Pada Kita

6 Petanda Sehari Sebelum Tiba Sakaratul M4ut. Moga Jadi Pedoman Pada Kita.

“Bahawa malaikat m4ut memerhati w4jah setiap m4nusia di muka bumi ini 70 k4li dalam sehari.Ketika Malaikat Izrail dat4ng merenung wajah seseorang, didapati orang itu ada yang sedang gelak ketawa. Maka berk4ta Malaikat M4ut : Alangkah hairannya aku melihat orang ini, sedangkan aku diutus ol3h Allah Taala untuk mencabut nyawanya, tetapi dia masih berseronok-seronok bergelak k3tawa.” Sabda Nabi Muhammad S.A.W

Tanda-Tanda Kem4tian Menurut Islam
100 Hari Sebelum Hari Kem4ti4n

Ini adalah tanda pertama d4ri Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disadari oleh mereka-mereka yg dikehend4kinya. Walau bagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini, hanya apakah m3reka sadar atau tidak saja. Tanda ini akan berlaku lazimnya setelah waktu Asar. Selurvh tubuh mulai dari ujung rambut sampai ke ujung kaki akan mengalami getaran, seakan-4kan menggigil.

Contohnya seperti daging s4pi/kambing yang baru disemb3lih, dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan m3ndapati daging tersebut seakan-akan bergetar. Tanda ini rasanya nikmat, dan bagi m3reka yang sadar dan berdetak di hatinya bahwa mungkin ini adalah tanda kematian maka g3taran ini akan berhenti dan hilang setelah sadar akan kehadiran tanda in1.

Bagi mereka yang t1dak diberi kesadaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan s0al kematian , tanda ini akan lenyap begitu saja tanpa ada manfaat. Bagi yang sadar d3ngan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memanfaatkan masa y4ng ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau d1tinggalkan sesudah m4ti.

40 Hari Sebelum H4ri Kem4tian

Tanda ini juga ak4n terjadi sesudah waktu Asar. Bagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pohon yang letaknya di atas Arash Allah swt. Maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mulai membuat persediaannya ke atas kita antaranya adalah ia akan mulai mengikuti kita sepanjang waktu.

Artikel Berkaitan 4 Tips Bagi Mereka Yang Susah Menikmati Khusyuk Ketika Solat
Akan terjadi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun malaikat maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

7 Hari Sebelum Hari Kem4tian

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah sakit di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba- tiba dia berselera untuk makan.

3 Hari Sebelum Hari Kem4tian

Pada masa ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat diketahui/ dipahami maka berpuasalah kita setelah itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.

Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan turun, dan ini dapat diketahui jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian ujungnya akan berangsur-angsur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

1 Hari Sebelum Hari Kem4tian

Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di bahagian ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

Tanda akhir

Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan dingin di bahagian pusat dan akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikatmaut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mem4tikan pula.

Bersiap siaplah, hari itu pasti akan datang! Sudah siapkah bekal kita?

Wallahu a’lam

Sudah Baca, Klik Like Dan Komen Dibawah Jika Tulisan Ini Bermanfaat. Terima Kasih

SUMBER:Impianviral I Lakarmedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

Dahla Keras & Takda Khasiat, Rupanya Penting Ayam Kena Makan Batu & Ini Alasannya

Pernah tak anda tertanya-tanya kenapa ayam makan batu? Bagi penternak atau pembela ayam yang baharu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!