“Apa Gvna S0lat Tapi Tayang Body?” -Baby Shima Bengang Disekolahkan Warganet Biadab

Penyanyi Baby Shima meng4kui berasa sangat kecewa dengan komen ditinggalkan oleh seorang individu di aplikas1 TikTok yang mempersoalkan ibadah solatnya.

Memetik penulisan Media H1buran, individu berkenaan menyifatkan tiada gunanya untuk pemilik nama Nor Ashima Ramli menunaikan solat jika tidak menutup aurat dengan sempurn4.

“Kalau orang bertvtup litup bagai pun, fikiran kau tetap kotor”

Menerusi sebuah p3rkongsian di Instagram, pelantun lagu Pura-Pura Bujang berkenaan memuat naik sebu4h video memberi reaksi kepada komen individu tersebut.

“S3malam saya ada post satu content di TikTok. Lepas tu ada seorang mamat ni dia cak4p, ‘Apa guna solat tapi tayang body’. Seakan-akan kau sorang je yang boleh solat dan k4u boleh tentukan siapa yang sah dan tak sah solat.
“Diseb4bkan pemikiran kau yang selalu berfikiran kotor, kalau orang bertutup litup bagai pvn, fikiran kau tetap kotor. Kau kutuk-kutuk aku tapi aku tengok kau punya follow1ng (Tik Tok) tu banyak dengan perempuan-perempuan seksi,” ujarnya.
Tegur t4k salah tapi…
Selain itv, Shima turut menegaskan bahawa memberi teguran bukanlah satu kesalahan tetapi ia p3rlu dilakukan dengan cara yang betul.

“Cukuplah k4u judge orang tu. Kau hanya tengok dari luarannya sahaja. Tapi kau tak tahu niat seseorang itu. Kau takkan tahu. Cuma Allah je tahu,” jelasnya lagi.


Perkongsian penyanyi berusia 29 tahun itu dibanjiri dengan kata-kata semangat serta nasihat daripada pengikutnya.

Sabar Baby Shima

Tak perlu kisah, fokus pada karier

Allah je tahu siapa diri kita

Terdahulu, Baby Shima berkongsi sebuah video memperlihatkan dirinya memakai telekung di aplikasi TikTok.

Namun begitu, dia terkilan apabila menerima komen negatif daripada salah seorang individu yang mempertikaikan ibadah solatnya secara terang-terangan.

SUMBER:Presspetra

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik yang kami kongsikan di bawah.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

Cepatnya kau pergi..” – Rakan sebak, rider Foodpanda maut tak sempat elak kereta

Hampir saban minggu kita mendengar khabar duka mengenai penghantar makanan yang mencari rezeki t4npa mengira …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!