Ebit Lew Had14hkan 2 Buah Kontena Sejuk Beku untuk Simpanan Mayat kepada Hospital di Kedah

Laju betul kumpulan Ebit Lew buat kerja, hari sabtu berbincang dengan pihak hospital hari selasa sudah sampai dua buah kontena sejuk beku untuk dijadikan tempat simpanan mayat.

“Syukur sangat rasa kami dapat beli 2 buah kontena sejuk beku untuk diberikan kepada Hospital Kepala Batas dan Hospital Sultan Abd Halim Sungai Petani” Ebit Lew

Beliau meluahkan rasa sebak dengan penghargaan yang diberikan oleh pihak hospital kepadanya. Hari sabtu berbual dengan pihak hospital hari selasa sudah sampai kontena seperti yang diperlukan oleh pihak hospital.

“Berat ujian negara kita kali ini, semoga Allah berikan kekuatan kepada Doktor, nurse, frontliner dan semua petugas KKM. Allah bagi sembuh pada yang sakit. Semoga Allah mudahkan urusan pesakit dan keluarga” Ebit Lew

Beliau turut memuat naik ucapan terima kasih kepada Polis Diraja Malaysia yang banyak membantu melancarkan operasi ini.

Selain itu beliau juga merakamkan ucapan terima kasih kepada team ATMS, kepada kru Kasih Umat bahagian Sungai Petani serta pihak Hospita dan orang ramai yang membantu.

“Terima kasih kepada tuan puan yang bersama kami selama ini, InsyaAllah kita akan cuba bantu dari masa ke semasa” Ebit Lew

Seperti yang kita semua tahu kebanyakan hospital sekarang mengalami kesesakan akibat jumlah pesakit Covid-19 yang semakin bertambah. Jumlah kematian juga meningkat memaksa pihak hospital meminta bantuan luar untuk menempatkan jenazah jenazah yang meninggal akibat Covid-19.

Walaupun sebelum ini terbabit dengan beberapa kontroversi yang cuba dikaitkan dengan beliau, namun Ebit Lew dan kumpulannya masih meneruskan pelbagai bantuan kepada masyarakat seperti biasa.

Semoga perkongsian ini bermanfaat, sila kongsi dan berikan komen untuk membantu kami menambah baik halaman ini. Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komen yang tidak sopan dan menghina.

SUMBER:Harianarticle

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!