Mak M3rtua Sel4lv Perll Akv B1l4 Tgk Aku Bermewah Takut Habiskan Duit Anak Dia. Tapi dia tak tahu anaknya sudahpun…

Gambar sekadar hiasan : hide fb m3mber aku min. Aku pelik betul perangai family mentua aku ni. di sebabkan salah f4ham yg entah apa2,tuduh aku macam2.aku ni mmg dr keluarga susah tapi mak pak aku t4k ajar pulak ambil harta benda orang.kecoh pasal gelang emas.agaknya niat nak sindir 4ku kot..padahal gelang aku n anak aku ,aku beli dgn duit sendiri.tak beli pun dengan dvit anak adik dia..seandainya kalau aku beli dengan duit suami aku,aku rasa tak s4lah pun..suami aku tak kisah,xde cakap apa pun.tapi diorang yg lebih2.bak kata 0rang lebih sudu dr kuah..pelik2 je aku rasa perangai.

aku penat lah nak hadap..org kata klv kite terima pas4ngan kite kena terima family dia sekali..aku terima family dia sead4nya..aku kena perli ke apa ke aku diam je,xdenya aku nak balas2..sbb aku da anggap mc4m family aku sendiri..tapi kenapa eh..

Diorang ni tak boleh nak anggap 4ku ni mcm family diorg sendiri ke? mmg,mmg kite orang luar.tp salah ke kalau kite 4nggap family mentua sebahagian family kita ha.

sedihnya lah hati ni..agaknya betvllah orang duk kata,keluarga mentua mmg tetap asing utk kita..skrg ni baru aku faham…klte tak buat apa pun tetap kena sindir.. pdhl benda tu xberkait pn dgn hidup dia..pelik2 nya la perangai manusia kita nak kena hadap.

Aku pun ada hati dan perasaan k0t..aku blh hadap perangai tak sempurna diorang,diorang pulak mcmna. 3ntahlah,letih aku dengan perangai manusia mcm ni..dah mcm iri hati pun ada.. setakat ni aku tak pergi da pn rumah diorang,entahlah,tawar hati dgn tuduhan org pada aku.

cipta story bukan2 psl aku..mcm lah aku ni perempuan mata duitan sangat.kalau aku ni perempuan mata duitan,meh sni tgk apa yg aku beli selama 5 tahun aku kahwin dgn anak adik kau ni..apa yg aku mintak emas kereta rumah ada ke. anak & suami n ibu ayah aku je la pengubat hati dlm setiap hari2 aku..

maaflah,aku tak tahu nak share dgn siapa..bg aku sini tak mengaibkan sbb korang tak kenal siapa aku & mereka semua.kalau boleh,tinggallah kata yg baik2 utk aku ubat hati aku..utk aku kuat hadapi hari2 mendatang aku..

Aku ikhlas utk semuanya.kenapa susah sangat nak hargai.. takkan nak tunggu aku m4ti dulu,baru nak cari kebaikan dlm setiap keburukan.

Rasanya ramai yang turut mempunyai masalah yang sama seperti wanita ini di alam realiti keluarga mentua. Netizen juga turut terkesan dan sangat memahami apa yang di lalui wanita ini. Antara reaksi warga net. KISAH KEDUA DI BAWAH TENTANG SUAMI YANG ABAIKAN NAFKAH ISTERI DAN ANAK ANAK DEMI IBU DAN ADIK BERADIKNYA LAGI MEMBUAT NETIZEN MEROY4N.

Surianti : Mcm. Mil aku la xbole tgok aku pakai emas dgki ckp aku abih kan duit ank jantan dia.. Siap sihir bagai.. Pdhal tu brg kemas masa aku bujang tukar baru.. Ank dia beli emas masa kawin ja tu pn berkira.. Meluat betui.. Mil camni

Zizie : Dapat mertua dan keluarga ipar yg bermasalah memang ujian sis…kena bnyak2 kentalkan hati Mantapkan jiwa

Kalu xnak kecundang…Sis bernasib baik krn suami berada dipihak sis lg

Syukur sesangat..Masa mula2 kawin dulu pun sy pernah alami..

MIL ok..baik…cuma ada gakla ipar yg laser2 ni..Tp sy ni suka berterusterang..

Dia bantai..sy bantai balik.Dia perli sy perli balik. Dia mengata…Tp kami x gaduh…lpas tu elok jer..

Aireen : Tu yg best tu bila ade yg jeles. Org² mcm tu la hiburan kite. Ko kena tukar mindset. Kalau org jeles ngan ko, ko buat dia lagi panas. Ko tunjukkan yg ko bahagia sgt². Senyum ketawa xpeduli perangai dorang. Kalau ko sedih murung, mungkin tu yg dorang suke.

So kenapa nk puaskan hati dorg Ko la fire balik dorang dgn tunjuk yg ko xpeduli apa dorang kata. Kalau dorg perli² tu ko buat² xpaham pastu blah dari situ. Jgn bagi dorang menang s4kitkan hati ko. Kena ubah mindset la kalau x sampai bercer4i berai kang just bcoz perangai keluarga mertua

Omar : Dlm kalangan keluarga mmg besanya ada jenis mcm ni sy pun prnh alami jgk. Tau apa sy buat. S4kit hati of kors xble tahan tp, org2 gni sy akan elak slalu sbb mmg akan rosakkn mood kita. Negative vibes ni sgt2 xbgs.

Lama kelamaan sy xkisah pun, sbb sy ada husband yg lindungi sy & anak2. Slagi family sy sndr bahagia org lain mmg sy xkisah dh… After yrs kita akan pro pekakkn telinga & buat huduh jak…

KISAH KE 2 : Salam Min .. tolong postkan kisah saya dan hidekan profil . Saya telah berkahwin selama setahun lebih, dan PJJ dengan suami pon dah setahun lebih dah. Suami di Sabah dan sy di semenanjung. Suami akan balik bercuti 4-5bulan sekali. Dan selama suami balik bercuti kami akan duduk rumah MIL .

Sepanjang duduk rumah MIL suami yg akan ulang alik hantar pergi bekerja. Cerita macam ni, suami balik bulan lepas dan kami ke pergi bercuti. Lepas tu, gaji bulan ni suami tak bagi nafkah dekat saya dia kata dia balik cuti ni bawak sy berjalan sana sini makan sana sini tak cukup lagi ke nafkah.

Tapi awal awal gaji dia dah bagi dekat mak ayah dia sorang RM200 bila sy tanya mana untk sy dia kata dah bawak bejalan makan semua tu tak cukup lg ke. Lepas tu harini sy call dan terungkit pasal hutang RM100 dia tak bayar lg, lepas tu dia bg alasan dia dh banyak habis sebab balik cuti baru ni.

Saya kata kalau banyak habis tapi untuk mak ayah boleh pulak. Dia kata tanggungjawab dia dekat mak ayah sampai m4ti dia kena tunaikan kalau tak dia akan jatuh dosa sebab tak jalankan kewajipan dekat mak ayah. Dia kata cukup ke tak duit dekat mak ayah dia wajib kena tunaikan.

Ouh, sebelum balik haritu dia siap buat makan dengan adik beradik dia buat makan tu bajet dia dah habiskan dalam RM300 lebih jugak. Masa p bercuti tu dia siap belikan buah tangan untuk adik beradik dia.

Masalah sy bukan nak berkira tapi suami macam halai balai je, sepanjang dia balik cuti pon makan minum kami semua FIL yang tanggung.

Even sy p bekerja pon suami tak bekalkan makanan pon. Sy sendiri keluarkan duit beli breakfast pagi pagi. Sekarang ni sy dah gaduh dengan suami , sebab sy bersuara bab ni. Bab dia lebihkan adik beradik lebihkan mak ayah.

Dia kata sy ni main cakap tak fikir perasaan dia . Tak fikir hati dia. Habis dia lebihkan keluarga tak fikir apa pulak perasaan saya . Apa pendapat semua.P/s : ouh ya sy takda masalah dengan MIL FIL, MIL FIL baik.

Apabila sudah berkahwin sememangnya turutan nafkah perlu di utamakan walaupun syurga seorang anak lelaki tetap di bawah telapak ibunya. Ini antara reaksi warga net mengenai isu ini.

Zara : tak salah husb sis nak bg duit pada kedua ibubapanya….itu tanda dia menghargai kedua org tuanya yg membesarkannya….dia bawa sis pergi bercuti…sis kena bertimbang rasa…maybe gaji husb sis tidak mencukupi utk bulan ni.

Sis beruntung fil yg keluarkan wang belanja….duduk pun dgn mertua….dpt mertua baik juga satu rezeki…jd belajar bersyukur….benda yg kecil jgn diperbesarkan kerana sis juga bekerja.

Siti Murni :Camnilaa puan…dis kan balik kg .jadinya duit byk pakai laa belanja sana sini kan..kku tuk bukan ni dia tak bagi ke ko..tak ada masalah pun..sebb dia dah byk abiskn duir sesekki blik kampung kan..biarlaa dia nak kasi mak ayah dia bukan byk oun dia bagi rm200 kat mak rm200 kat ayah..

Sebagai abng bila sesekki balik kg..dia akan belanja laa adik beradik dia kan..biarlaa..apa salahnya sesekali dia membahagian adik2 dia ..belanja makan seronokkan sesekki kumpul.ramai.

Hok alohhhh rm100 urtg tu time2 gini lak ko ungki pasai pa, jgn emo2 okey..bawa2 istiqfar okey. Satu hari nnti awak juga ada ank..ank sulung awak balik jumpa awak dia belamjan ank2 awak yg lain yakni adik2 dia awak rasa camner..tentu awak rasa bahagia dan happy kan tgik ank sulung awak baikW belanja adik2 dia kan…ibaratnyaa gituewlaaa ..ni contoh..ok..

Hainum : Dh tau laki byk abis duit, ko pg minta lagi makin la kepala dia pusing…bawak bini pergi cuti ingatkan nk bagi bini hepi, rupanya balik kena ungkit hutang ngan kena tuntut duit pula kan…kesian laki dpt bini xda ehsan…

Mmg la kena bagi nafkah, tp ehsan juga perlu ada…dpt jawapan dari laki ko pulak yg sentap, org dh pening kena mmg mcm2 la jawapan yg keluar…baru sebulan kan dia x bagi…mana tau bulan depan dia plan nk bagi double…

SUMBER:Trendinkini

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

 

About admin

Check Also

“Aku tahu budak stress, aku faham” – Fynn Jamal Terkilan Orang Ramai Berkerumun Di Air Terjun Lepas Dapat Kelonggaran

Baru-baru ini viral satu rakaman video menunjukkan satu rakaman orang ramai berkerumun di sebuah tempat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!