Isu majikan yang masih mementingkan keuntungan “Tetap Tak Mahu Tutup Tempat Kerja”memaksa pekerja menelan ubat yang dikatakan mampu melindungi daripada C0vid-19.

Isu majikan yang masih m3mentingkan keuntungan kerap kali menjadi perbahasan apabila begitu berat untuk m3nutup premis perniagaan walaupun sudah ada kes positif di syarikatny4.

Kakak p0sitif C0vid-19 sebab tempat kerja
Baru-baru ini, tvlar di media sosial apabila seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @lelakiserigala m3maklumkan yang mereka sekeluarga perlu menjalani swab test kerana kakaknya m3mpunyai kontak rapat dengan individu yang positif Covid-19.

Kakak dan adiknya d1sahkan positif dan lelaki berkenaan memberitahu majikan tempat kakaknya bekerja s4ngat tidak bertanggungjawab kerana memaksa pekerjanya yang mempunyai kontak r4pat datang bekerja serta mengugut akan memotong gaji.

Majikan tak bertanggvngjawab
Selang beberapa h4ri, pengguna Twitter berkenaan kembali memuat naik screenshot perbualan di grovp WhatsApp keluarga apabila kakaknya mendakwa majikan tempatnya bek3rja memaksa pekerja menelan ubat yang dikatakan mampu melindungi daripada C0vid-19.

Walau bag4imanapun ubat Ivermectin itu telah dilarang oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bagi kegunaan pesakit Covid-19 kerana merupakan ubatan untuk haiwan d4n tidak disahkan keberkesanannya.

Bagi pek3rja makan ivermectin

Bos paksa makan depan dia

Kakak nak berhenti kerja

Makin ramai dah disahkan positif
Pengguna Twitter itu memaklumkan lagi yang swab test terbaru dilakukan pada pekerja-pekerja tempat kakaknya bekerja kian bertambah dan 23 orang telah disahkan positif .

Apa yang mengejutkan, majikan masih lagi menyuruh mereka yang positif terus datang bekerja.

KKM sahkan ivermectin untuk haiwan

Cari kerja baru untuk kakak
Bimbang akan keselamatan kakanya, @lelakiserigala telah memohon kepada orang ramai untuk mengiklankan kerja kosong kerana kakaknya memerlukan pekerjaan disebabkan seorang ibu tunggal kematian suami jika dia berhenti kerja.

Tak ada ke staf yang nak batuk bersin depan bos tu?
Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan berasa geram mendengar tindakan majikan yang begitu tidak berhati perut terhadap para pekerjanya.

Tindakan tidak bertanggungjawab ini bukan sahaja mengancam nyawa pekerja dan ahli keluarga tetapi turut menjadi penyumbang kepada peningkatan kes Covid-19 di Malaysia.

Tak silap makan ni boleh makin teruk

Segera buat laporan polis

Ivermectin ni boleh serang organ dalaman

Memang ada bos perangai macam ni

Tak guna punya majikan!

SUMBER: Twitter @lelakiserigala I ohmymedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

Lelaki ditangkap curi susu bayi RM294, netizen kasihan mahu tolong bayarkan

Di kala musim pandemik yang dilihat belum berkesudahan ini, orang ramai terutama g0longan kurang kemampuan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!