Re4ksl Mak4n Derian Sambil Bercakap Dialek Negeri2 …Ini Bikin Berdekah

Bila tiba musim derian, tentunya mereka yg ‘hantu durian’ inilah yg paling teruja sekali untuk menikmati keenakan raja buah ini. Baru2 ini pula, gelagat sekumpulan rakan menikmati durian ini mencuri tumpuan ramai d3ngan reaksi lucu mereka ini.

Apa yg menarik p3rhatian ialah kesemua mer3ka memberikan reaksi mengikut dialek negeri masing2 selepas menikmati durian itu. Video tersebut juga tular dikongsikan apabila ianya m3raih lebih sejuta tontonan setakat ini.

D1 d4lam video yang dikongsikan ini, dapat dilihat kesemua mereka sedang menikmati buah derian tersebut. Mereka kemudian berkongsikan reaksi selepas menikmati durian berdas4rkan dialek negeri masing-masing.

Antara d1alek yang dikongsikan adalah dari negeri Kelantan, Perak, Terengganu, Negeri Sembilan, Mlaka dan Kuala Lumpur. Menariknya, setiap daripada mereka mewakili negeri tersebvt dan memberikan reaksi yang bersesuaian dengan dialek negeri masing-mas1ng.

Leb1h melucukan, gelagat lelaki yang mewakili Kuala Lumpur ini berjaya membuatkan netiz3n berdekah dengan reaksinya ini. Bukan sahaja membuat gaya tersendiri malah ramai yg terhibur melihat reaksi wajahnya yang melucukan.

Di ru4ngan komen, rata-rata netizen turut sama berdekah melihat reaksi yang dik0ngsikan ini. Malah ada juga yang bersetuju dengan reaksi yang ditunjukkan meng1kut negeri masing-masing itu dan dikatakan sama dengan yang selalu dilihat merek4.

“Yang last sekali tu lawak haha tengok muka pun dah gelak dulu.”

“Yang last tu auto kena lempang.”

“Belum cakap lagi dah ketawa.”

“Orang KL memang aku tak leh blah.”

SUMBER:HCL

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAG

About admin

Check Also

[Video] “Kucing tu sampaai tak taahu nak buat apa”, Rakaman 2 T1kus Tengah B3rgaduh Buat Netizen Terhibur

Kalau tengok kvcing mengejar seekor t1kus itu adalah perkara biasa, tapi pernahkah korang menyaksikan t1kus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!