[Viral] 2 Beradlk Ini D1sihir .. K3lu4rga T4mpil M3nceritakan, D4kwa Si Ibu Pun ‘Ma1n Benda’?

Beberapa m1nggu yang lalu, seorang w4nita berkongsi kisah di media sosial mengenai penderitaan separuh nyawa dihadapi ol3h dua anaknya iaitu Aliya Mysara dan Azri Daniel yang didakwa terkena buatan or4ng.

Berikutan tular sehingga meraih perhatian pelbagai pihak, terdapat s3orang ‘ustaz’ mendakwa sihir tersebut dilakukan dalam kalangan ahli keluarga dim4na Aliya juga ada menyebut salah satu nama ketika diraw4t.

Terbaru, seorang individu dikenali seb4gai Rohayu Ramli yang juga adik kepada wanita terbabit tampil berkongsi situasi seben4r selepas tular pelbagai versi cerita dan video rawatan di platform TikT0k.

Menerusi sesi siaran langsvng di laman Facebook malam tadi, Rohayu menafikan bahawa suaminya Yudith Baharin iaitu individu yang disebut Aliya telah menghantar sihir kepada anak-anak saud4ranya.

Beberapa minggu lalu, seor4ng wanita berkongsi kisah di media sosial mengenai penderitaan separuh nyawa d1hadapi oleh dua anaknya iaitu Aliya Mysara dan Azri Daniel yang didakwa terkena bvatan orang.

Berikutan tular sehingga mera1h perhatian pelbagai pihak, terdapat seorang ‘ustaz’ mendakwa sihir tersebut dilakukan dalam kalangan ahli keluarga dimana Aliya juga ada menyebut salah satu nama ketika dirawat.

Terbaru, seorang individu dikenali sebagai Rohayu Ramli yang juga adik kepada wanita terbabit tampil berkongsi situasi sebenar selepas tular pelbagai versi cerita dan video rawatan di platform TikTok.

Menerusi sesi siaran langsung di laman Facebook malam tadi, Rohayu menafikan bahawa suaminya Yudith Baharin iaitu individu yang disebut Aliya telah menghantar sihir kepada anak-anak saudaranya.

Tonton penjelasan dari mula hingga akhir

Rohayu mendakwa, dia cuba berbincang dan mencari jalan penyelesaian secara tertutup namun kakaknya tidak mahu memberikan sebarang kerjasama sebaliknya mempercayai ‘ustaz’ tersebut selain sering memuat naik posting sindiran di Facebook.

Bercerita lanjut, terdapat sekumpulan perawat bernama Wea Selamos yang terdiri daripada beberapa pengamal perubatan Islam telah menawarkan diri untuk mengubat kedua-dua anak saudaranya di rumah mereka di Kelantan baru-baru ini.

Sesi rawatan secara ‘live’

Selepas selesai melakukan rawatan, keadaan menjadi kecoh apabila ‘ustaz’ berkenaan yang turut sama membantu ketika rawatan tersebut ‘dikantoikan’ oleh salah seorang perawat di situ.

Perawat terbabit menjumpai satu beg milik ‘ustaz’ itu yang berisi beberapa keping foto Rohayu dan suaminya yang telah mempunyai kesan dicucuk jarum.

‘Ustaz’ disoal siasat.. guna cara khurafat?

Dakwa Rohayu lagi, mungkin itu cara kakaknya untuk ‘menghantar semula’ sihir kepada ‘pemilik asal’ sedangkan dia telah menegaskan bahawa dirinya dan suami tidak tergamak melakukan perbuatan syirik tersebut.

Difahamkan, ustaz berkenaan sudah diambil tindakan pihak polis dan Rohayu juga masih ‘bergelut’ dengan situasi yang dilihat belum menemui titik noktah antara kedua-dua pihak.

SUMBER:Ohmymdeia I Facebook Rohayu Ramli & Wea Selamos Official

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!