Angk4r4 Langgar Pelumba Basikal Negara, Atlet Britain Ini Sudah Mulai ‘Diserang’ Netizen Tempatan

Sebentar tadi baru sahaja berl4ngsungnya acara keirin dalam perlumbaan heat kedua di Sukan Olimpik Tokyo 2020. Acara yg dipertandingkan oleh pelumba basikal negara iaitu Muhammad Shah Firdaus Sahrom telah m3mbuatkan seluruh rakyat tempatan memberi sokongan penuh terhadap pelumba in1.

Dalam pada itu, acar4 yang disangka bakal memberi saingan sengit ini telah membuatkan para netizen berang setel4h atlet Britain, Jack Carlin telah melanggar Shah Firdaus sehingga terjatuh sekaligus terpaksa b3rtanding sekali lagi dalam peringkat repechage untuk layak ke peringkat suku akh1r.

T1ndakan yang dibuat Jack Carlin sebentar tadi nampaknya sudah mulai membuatkan para netizen kvrang senang sekaligus melancarkan ‘serangan’ ke laman Instagram beliau. Berikut antara komen d4ripada netizen tempatan yang menghujani ruangan komen Instagram Jack Carlin.

Isv yang berlaku jelas menunjukkan kepantasan netizen tempatan dalam menyuarakan rasa tidak pvas hati sekiranya berlaku sesuatu isu. Sebelum ini, warga Israel turut menerima ‘serangan’ d4ripada netizen tempatan selepas memperlekeh negara Malaysia.

S3mentara itu, terdapat pengguna media sosial yang menyarankan agar para netizen untuk tidak m3njalankan buli siber terhadap atlet berkenaan memandangkan sukan ini sememangnya terd3dah kepada pelanggaran dan bukannya sengaja untuk menjalankan taktik kotor dalam menj4tuhkan peserta lain.

Sama2 k1ta m3mberi sokongan penuh kepada dua atlet pelumba basikal negara iaitu Shah Firdaus dan Azizulhasni Awang dalam usaha membawa pulang pingat buat negara.

SUMBER:Thevocket

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

Baru 5 Bulan Kahwin, Wanita Mengaamuk Dapat Tangkap Suaminya Berdua2an Dengan ‘Kekasih Gelap’ Dalam Rumah

Baru-baru ini tular satu videeo di Indonesia yang memaparkan seorang wanita yang menyerang suami dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!