Beli Baju RM1,500 ‘D4p4t’ Jagung Buruk, Lelaki Ini Luah Kekecewaan Terhadap Pekerja Servis Kurier

Kecoh sejak semal4m dalam industri bundle tempatan apabila seorang lelaki yang juga menjual barangan pakai4n bundle luah kekecewaan setelah baju yang dibeli daripada rakan beliau diterima dalam keadaan ke4daan yang ‘berbeza’.

Menurut perkongs1an Twitter mangsa @AidilLatifff, beliau meluahkan kekecewaan terhadap pihak kurier J&T Setap4k yang sepatutnya bertanggungjawab dengan tidak mengambil barangan pelangg4n.

Lebih m3ngejutkan, beliau yang sepatutnya menerima pakaian yang dibeli bernilai RM1,500 oleh rakan bel1au telah menerima parcel double tracking berisi jagung buruk bertarikh 22 Julai 2021 lalv.

Isv yg berlaku turut mendesak beliau memuat naik sebuah video dalam menjelaskan isu yang berl4ku melibatkan kurier J&T cawangan Setapak. Beliau juga turut membuat laporan polis terh4dap isu yang berlaku. Beliau juga turut memaklumkan menerima barangan dengan alamat yg berbeza daripada alamat sebenar beliau.

Mangsa Aidil Latif dalam video beliau sebaliknya tidak menyalahkan pihak penjual kerana cukvp kenal dan yakin dengan kejujuran pihak penjual. Malah, beliau yang kerap berurusan dengan p1hak penjual berkenaan turut memaklumkan penjual tersebut turut menunjukkan gambar dan vide0 barangan sebelum membuat penghantaran.

Warganet lain turut meluahkan isu melibatkan kurier J&T

 

Difahamkan isu ini tidak hanya berlaku secara kebetulan atau kecuaian, terdapat para netizen yang mengadu turut mengalami situasi yang sama menerusi cawangan J&T Setapak.

Terdapat juga netizen yang memesan muruku dan menerimanya dalam keadaan muruku berbaki separuh balang manakala penutupnya pula sekadar digantikan oleh bubble wrap.

Menurut perkongsian terbaru daripada Aidil Latif, video luahan kekecewaan beliau terhadap kurier J&T cawangan Setapak telah diturunkan berikutan merupakan jumlah report yang tinggi di Instagram.

Aidil Latif turut berterima kasih kepada pihak J&T yang mengambil berat terhadap isu yang berlaku dan difahamkan beliau telah mendapatkan parcel sebenar beliau.

SUMBER:Larjunatv I Thevocket

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!