‘Terbe’ Air Tiada Dalam B1l1k Air St3s3n Minyak, Lelaki Ini Guna Aplikasi Setel Sebagai Penyelamat

Mulai diperkenalkan Petr0nas pada tahun 2018 dalam memudahkan pengguna untuk membuat bayaran pembelian minyak secara d4lam talian, nampaknya aplikasi Setel semakin mendapat perhatian pengguna menerusi fungsi2 tambahan yang tersedia.

Dalam pada itu, aplikasi S3tel berjaya menjadi buah mulut netizen menerusi perkongsian Twitter @IniAlannn selepas berjay4 menjadi ‘penyelamat’ buat seorang individu yang tersangkut dalam bilik air selepas mendap4ti stesen minyak tersebut tidak mempunyai bekalan air.

Kemas kini 6 Ogos 2021: Perkongsian asal telah dibuat oleh saudara Farhan di Facebook.

Sering disangka ramai apl1kasi berkenaan sekadar mampu digunakan untuk membuat pembelian minyak, siapa sangka aplikasi ters3but turut mempunyai servis khidmat pelanggan yang responsif.

Bila kau dah tak tahan sang4t nak membuang, sampai terpaksa singgah Petronas. Pastu lepas dah selesai membuang baru peras4n toilet tak ada air 😭😭😭 Mujurlaa dia ada apps Setel weh 😂🤣 pic.twitter.com/Q2MinplFHZ

— Bulan Ditutup Awan 🌕 (@IniAlannn) August 5, 2021

Difahamkan situasi ini berlaku di Petronas Silk Highway Arah Puchong di mana pengguna aplikasi Setel ini telah memaklumkan kepada bahagian khidmat pelanggan untuk memberinya air botol 1.5 liter dan dihantarkan kepada beliau.

Gaya selamba beliau yang turut memaklumkan untuk segera menghantarkan air kerana sudah mengalami lenguh pada bahagian kaki telah membuatkan netizen terhibur. Berikut merupakan respon netizen mengenai situasi yang berlaku.

Meskipun situasi ini berjaya menjadi bahan tawa buat orang ramai, isu ini secara tidak langsung membuatkan orang ramai ramai sedar dengan fungsi yang tersedia pada aplikasi yang eksklusif buat pengguna stesen minyak Petronas ini.

Sekiranya anda mengalami isu yang sama, mungkin cara ini antara yang boleh dilakukan di stesen minyak Petronas. Anda boleh dapatkan dan mendaftar aplikasi Setel dengan klik di sini.

SUMBER:Thevocket

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Dikeepung Poolis Seebab Tak Pakai ‘Heelmet’, 2 Pemuda Nekad Terjun Sawah ‘Acah’ Jadi Pesawah

Gara2 takut dikejar oleh pihaak polis, dua orang pemuda dilaporkan berpura2 menjadi pesawah, lapor portal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!