Kena D3nd4 RM 9,000 , Wanlta Meng4kv Bersalah Menghina Agong Menangis Teresak-Esak

Aklbat menghina Yang di-Pertuan Agong pada Mei lalu, seorang wanita hanya mampu men4 ngis selepas meng4ku bersalah dan didenda sebanyak RM9,000 oleh Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur p4da hari ini.

Suri rum4 h muat naik posting hina Agong

Wanita b3 rkenaan yang dikenali seb4gai Rosmawati Mohd Zain dipercayai telah membuat p0sting menghina Agong pad4 25 Mei lalu secara sedar dan dengan niat untuk meny4kitkan hati orang l4in di Facebook.

Suri rumah yg berusia 46 tahun 1tu telah mengaku bersalah atas pertuduhan yang dibaca di had4pan Hakim M M Edwin Paramjothy dan pihak mahkamah juga turut memerintahk4n tertuduh vntuk dipenjara selama enam bulan jika tertuduh gagal untuk membayar d3nda.

Susulan darip4da itu, pertuduhan dibuat di bawah Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimed1a 1998 dan boleh didenda tidak lebih RM50,000 atau penjara maksimum set4hun atau kedua-duanya sekali serta boleh didenda sebanyak RM1,000 bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

Mengaku kesal dengan tindakan yang dibuat
Ketika prosiding dijalankan, suri rumah berkenaan yang tidak diwakili peguam itu menyesal atas perbuatannya itu dan berjanji untuk tidak mengulangi kesilapan yang sama.

Ketika itu saya terlalu tertekan dan meluahkan perasaan di Facebook sehingga menyebabkan saya melakukan tindakan b*d*h.

Yang Arif, tolonglah kurangkan denda saya kerana saya tidak mampu membayar denda sebanyak itu.

Bagaimanapun, Timbalan Pendakwa Raya, Noor Dayana Mohamad mengatakan bahawa mahkamah perlu menjatuhkan hukuman kepadanya supaya memberi pengajaran untuk dirinya dan masyarakat.

SUMBER:Sinar Harian

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

Baru 5 Bulan Kahwin, Wanita Mengaamuk Dapat Tangkap Suaminya Berdua2an Dengan ‘Kekasih Gelap’ Dalam Rumah

Baru-baru ini tular satu videeo di Indonesia yang memaparkan seorang wanita yang menyerang suami dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!